Το ΥΠΑΑΤ για τη συνάντηση του 15μελούς των αγροτών με τον Πρωθυπουργό

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αφορμή την  ανακοίνωση των Αγροτικών Συνεταιρισμών  Σελίνου Χανίων, Τυμπακίου Ηρακλείου, Σητείας Λασιθίου και Ιεράπετρας Λασιθίου, αλλά δημοσιογραφικές αναφορές, περί δήθεν αποκλεισμού, από την κυβέρνηση, των αγροτών της Κρήτης, από τη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με το συντονιστικό των μπλόκων, διευκρινίζονται τα εξής:

  • Η επιλογή της 15μελούς αντιπροσωπείας έγινε από τους ίδιους τους αγρότες που μετέχουν στα μπλόκα σε πανελλαδική σύσκεψη του είχαν στη Σίνδο, την περασμένη Παρασκευή. Καμία ανάμιξη στη σύνθεση της 15μελούς αντιπροσωπείας δεν είχε το Μέγαρο Μαξίμου, η προεδρία της Κυβέρνησης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή οποιοσδήποτε κυβερνητικός φορέας.
  • Στη σύσκεψη των αγροτικών φορέων της Κρήτης που έγινε το Σάββατο στο Ηράκλειο συμφωνήθηκε ομόφωνα η συγκρότηση επιτροπής από εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης, βουλευτές και Επιμελητήρια του νησιού, κτηνοτροφικούς και αγροτικούς συλλόγους της Κρήτης, υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να γίνει άμεσα συνάντηση με τους υπουργούς Μετανάστευσης και Ασύλου και Ναυτιλίας  Δημήτρη Καιρίδη και Χρήστο Στυλιανίδη.

Το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη είναι πάντοτε έντονο. Ποτέ δεν το έκρυψε και σε κάθε ευκαιρία το εκδηλώνει με υπερηφάνεια. Με τον ίδιο τρόπο τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, εκδηλώνουν τον σεβασμό τους προς τους αγρότες της Κρήτης, τον μόχθο των οποίων αναγνωρίζουν καθώς και την συμβολή τους στην πρόοδο της εθνικής οικονομίας.

Συνεπώς κάθε άλλη ερμηνεία είναι εκ του πονηρού και υπηρετεί φτηνούς αντιπολιτευτικούς σκοπούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content