Λ. Αυγενάκης: Τεράστιος ο ρόλος της μέλισσας τόσο στη ισορροπία των οικοσυστημάτων όσο και στην επισιτιστική ασφάλεια

Χωρίς τη μέλισσα «η παγκόσμια παραγωγή φρούτων και λαχανικών θα ήταν μειωμένη έως και 90%» τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης σε δήλωσή του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας.

Ο αρμόδιος υπουργός σημειώνει ότι ο ρόλος της μέλισσας «τόσο στην ισορροπία των οικοσυστημάτων όσο και στην επισιτιστική ασφάλεια είναι τεράστιος» και προσθέτει ότι το ΥΠΑΑΤ στηρίζει τον κλάδο της Μελισσοκομίας «με την ΚΑΠ 2023-27 να έχει ένα ξεχωριστό τομεακό πρόγραμμα αφιερωμένο σε αυτή, ύψους άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ».

Παράλληλα γίνονται «δράσεις έρευνας και κατάρτισης, ποιοτικής αναβάθμισης της παραγωγής και του παραγόμενου προϊόντος αλλά και προώθησής του, ενώ ακόμα στηρίζεται η εποχιακή μελισσοκομία».

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι οι μελισσοκόμοι που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τις φωτιές αποζημιώθηκαν. «Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την χρήση τεχνολογιών αιχμής για την οργάνωση του κλάδου και την προστασία του μελιού, βάζουν τις βάσεις ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας, ένα κλάδο ανταγωνιστικό και βιώσιμο» σημειώνει και καταλήγει:

«Οι μέλισσες όσο μικρές είναι, τόσο μεγάλη είναι η συνεισφορά τους σε κάθε πτυχή της ζωής μας αλλά και στην επιβίωση όλου του πλανήτη μας!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content