Συγκίνηση για την απώλεια του Νικήτα Χαιρέτη
Μεγάλη συγκίνηση και οδύνη σήμερα στα Ανώγεια, για την απώλεια του Νικήτα Χαιρέτη, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε ηλικία 86 ετών, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ενεργός πολίτης της κοινωνίας των Ανωγείων, ο Νικήτας Χαιρέτης βρισκόταν πάντα μέχρι και το τέλος του στην πρώτη γραμμή των θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούσαν τον τόπο.

Το 1975 αμέσως μετά τη Μεταπολίτευση, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Ανωγείων, με το συνδυασμό του Μανόλη Δακανάλη (Κανάνες) μέχρι και το 1978 επί δημαρχίας Γεωργίου Κλάδου.

Το 1978 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Ανωγείων με τον περίφημο συνδυασμό του “Κλεισθένη” σε μια εκλογική αναμέτρηση στην οποία επικράτησε ο Γεώργιος Κλάδος. Ως δημοτικός σύμβουλος υπηρέτησε τα Ανώγεια και στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν εκλέχτηκε με τον συνδυασμό του ιατρού Νίκου Κεφαλογιάννη.

Πέραν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Νικήτας άφησε εποχή και με τις παρεμβάσεις του, ως μεσίτης”  στους λεγόμενους “σασμούς”,  όπου παρενέβαινε με το συνετό λόγο του και εύρισκε μια λύση κοινώς αποδεκτή από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές. Όχι μόνο στα Ανώγεια, αλλά και σε άλλα χωριά του ορεινού Μυλοποτάμου και της Κρήτης τον καλούσαν για να δώσει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα μεταξύ οικογενειών.

Τον Αύγουστο του 2012 έχασε την αγαπημένη σύντροφο της ζωής του Γιαννούλα, απώλεια που τον συγκλόνισε και επιβάρυνε την υγεία του.

Η οικογένεια του με αίσθημα ευθύνης, σεβόμενη τα μέτρα της Πολιτείας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοΪού, καλεί όλους τους συγχωριανούς και φίλους να σεβαστούν τις οδηγίες του επιστημονικού κόσμου και της Πολιτείας, ώστε να προστατευθεί η τοπική κοινωνία , την οποία ο εκλιπών σε όλη τη διάρκεια της ζωής τιμούσε, σεβόταν και προστάτευε. Παράλληλα ευχαριστεί θερμά όλο τον κόσμο για τα μηνύματα συμπαράστασης στο βαθύτατο πένθος της.

Η κηδεία του Νικήτα Χαιρέτη θα γίνει αύριο Κυριακή 5 Απριλίου στην οικογενειακή εκκλησία των Χαιρέτηδων, τον Ιερό Ναό του Αγίου Πνεύματος στη περιοχή “Δανούζα” στα Ανώγεια.  σε στενό οικογενειακό κύκλο.

 

Πηγή: ΑνωΓηΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content