Συλλυπητήριες δηλώσεις για το Νικήτα Χαιρέτη
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την απώλεια του Νικήτα Χαιρέτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο Νικήτας Χαιρέτης υπηρέτησε τον τόπο του από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου επί σειρά ετών αλλά και μέσα από πολλές κοινωνικές δράσεις.

 Ήταν από τους ανωγειανούς παλιάς κοπής, που είχαν γεννηθεί και γαλουχηθεί σε αξίες σε χρόνια δύσκολα. Ο Νικήτας Χαιρέτης προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο χωριό μας. Τίμησε τόσο την οικογένεια των Χαιρέτηδων, όσο και την Ανωγειανή του καταγωγή.
 Το αίσθημα αγάπης και προσφοράς που τον διακατείχε αποτελεί παράδειγμα μίμησης  για μας τους νεότερους.
 Η ανωγειανή κοινωνία θα τον αποχαιρετήσει νοερά, σεβόμενη και τις παραινέσεις των παιδιών του.
 Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.»

 

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη για την απώλεια του Νικήτα Χαιρέτη

Βαθιά θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε σε όλους εμάς, αλλά ιδιαίτερα στην κοινωνία των Ανωγείων, η είδηση της απώλειας ενός ξεχωριστού ανθρώπου, του Νικήτα Χαιρέτη.

Ο Νικήτας Χαιρέτης, ένας γνήσιος Ανωγειανός, υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος με ήθος, ανιδιοτέλεια και πίστη την τοπική αυτοδιοίκηση, μαχόμενος πάντοτε για το καλό του τόπου του και των συγχωριανών του.

Χαρακτηριστική είναι η προσφορά και η συνεισφορά του στις διαμάχες μεταξύ οικογενειών, όπου με τον συνετό του λόγο, κατάφερνε να βρίσκει λύσεις για όλους.

Αγάπη, Μπάμπη και Γιάγκο τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε εσάς και σε όλη την οικογένειά σας.

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης

 

Δήλωση της Όλγας Κεφαλογιάννη

 

Η Βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω δήλωση με αφορμή την απώλεια του Νικήτα Χαιρέτη:

“Αποχαιρετούμε σήμερα με βαθιά οδύνη ένα γνήσιο κρητικό, ένα σπουδαίο Ανωγειανό, έναν αγαπημένο φίλο. Ο Νικήτας Χαιρέτης είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μιας γενιάς που πάλεψε σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και κατόρθωσε όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να προοδεύσει.

 Άριστος οικογενειάρχης, φίλος καρδιακός, Ανωγειανός πάνω απ’ όλα και ταπεινός εργάτης της τοπικής αυτοδιοίκησης, μπροστάρης σε κάθε φιλοπρόοδο προσπάθεια. Μας συνέδεαν πολλοί κοινοί αγώνες αλλά πάνω απ’ όλα η στενή φιλία του με τον πατέρα μου Γιάννη Κεφαλογιάννη. 

Οι δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα ολόκληρη δεν μας επιτρέπουν να τον αποχαιρετήσουμε όπως του αξίζει και όπως θέλουμε. Θα τον θυμόμαστε πάντα αγέρωχο, ήρεμο, αγωνιστή. Στα παιδιά του και στην οικογένεια του εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια.”

Ψήφισμα του Δήμου Ανωγείων

Ύστερα από την αναγγελία θανάτου,  του Χαιρέτη Νικήτα του Χαραλάμπους, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανωγείων,  συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση,   την 4η του μηνός Απριλίου  2020,  ημέρα  Σάββατο  και ώρα  16:00 μ.μ,  και αφού έλαβε υπόψη του:

1.    Την ιδιότητά του εκλιπόντος,  ως Δημοτικού Συμβούλου, που επί σειρά ετών,  προσέφερε ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στο Δήμο,
2.    Την αγάπη του για τ’  Ανώγεια και την ισχυρή θέληση του,  για προσφορά στο τόπο του,  μέσα από την συμμετοχή του στα κοινά και,
3.    Το γεγονός ότι με την καθοριστική και σεβαστή παρουσία του,  τίμησε την Ανωγειανή κοινωνία και την οικογένεια του, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ  ΟΜΟΦΩΝΑ

1.    Λαμβάνοντας υπόψη,  τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας την παρούσα χρονική περίοδο,  αλλά και σεβόμενοι πλήρως την επιθυμία των οικείων του,  να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του,  στους οικείους του εκλιπόντος.
2.    Να καταθέσει στη μνήμη του, αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στις  Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ανωγείων.

3.    Το  παρόν ψήφισμα να δοθεί στους οικείους του και να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανωγείων

Ο πρόεδρος, Μιχάλης Ανδ. Δραμουντάνης

 

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content