Πρόστιμο σε… άστεγο επειδή παρέμενε στο δρόμο!
Ένας αστυνομικός της Τροχαίας στο Ρέθυμνο, έκοψε κλήση ύψους 150 ευρώ σε έναν… άστεγο επειδή «παρέμενε σε εξωτερικούς χώρους» και δεν είχε πάνω του την αναγκαία βεβαίωση!

Με παρέμβαση του Δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργου Μαρινάκη, το πρόστιμο ακυρώθηκε και καταβάλλονται προσπάθειες να βρεθεί στέγη για τον συγκεκριμένο πολίτη.

Η καταγγελία για την εξωφρενική επιβολή προστίμου έγινε στην ιστοσελίδα της Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου, η οποία επιβεβαίωσε το πρωτοφανές περιστατικό. Μάλιστα, ο πολίτης που την υπέβαλε δημοσιοποίησε φωτογραφία της κλήσης που δόθηκε το πρωί της Πέμπτης από τον αστυνομικό της Τροχαίας στον άστεγο στην πλατεία Μικρασιατών στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, στην οποία έγραφε με κεφαλαία γράμματα τη λέξη «άστεγος»!

Το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι ο άνθρωπος στον οποίο επιβλήθηκε το πρόστιμο είναι τοξικομανής που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και δεν διαθέτει μόνιμο τόπο κατοικίας, αλλά διαμένει σε διάφορα σπίτια ή πρόχειρα καταλύματα.

Πάντως, με την υπόθεση ασχολήθηκε προσωπικά και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, με αποτέλεσμα να διαγραφεί το πρόστιμο, ενώ η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου και άλλοι φορείς προσπαθούν να βρουν μόνιμο κατάλυμα για τον άστεγο. 

 

 

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content