Έτοιμος ο πρώτος σταθμός παραχώρησης ποδηλάτων με δωρεάν χρήση

Με στόχο την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στον αστικό ιστό, ο Δήμος Ηρακλείου έχει δημιουργήσει δύο σταθμούς παραχώρησης ποδηλάτων για όσους, χωρίς καμία χρέωση, επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους στην πόλη. 

Συγκεκριμένα, σε λειτουργία είναι ο σταθμός παραχώρησης ποδηλάτων στην περιοχή του Καράβολα στην παραλιακή ζώνη του Ηρακλείου ο οποίος διαθέτει 25 ποδήλατα και βρίσκεται σε διαδικασία συντήρησης. Ο δεύτερος σταθμός, η λειτουργία του οποίου θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 17/6, βρίσκεται στην Πύλη Ιησού και διαθέτει 10 ποδήλατα. Παράλληλα, το επόμενο διάστημα θα προστεθούν στο στόλο ακόμα 35 ποδήλατα μετά την ολοκλήρωση της συντήρησης τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ηρακλείου στα πλαίσια του προγράμματος της βιώσιμης κινητικότητας ετοιμάζει την ενίσχυση του στόλου ποδηλάτων που διατίθενται στους πολίτες με περισσότερα από 80 ηλεκτρικά ποδήλατα.

Σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας των σταθμών έχει ως εξής:

Πύλη Ιησού Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-14:00

Καράβολας Δευτέρα-Παρασκευή 14:00-20:00

Οι ενδιαφερόμενοι για την δωρεάν χρήση των ποδηλάτων πρέπει να προσκομίσουν ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο το οποίο θα αποδεικνύει την ταυτοπροσωπία του ατόμου που θα χρησιμοποιήσει το ποδήλατο. Η χρήση των ποδηλάτων είναι για άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών εκτός και αν συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους.

Ο Δήμος Ηρακλείου ενθαρρύνει τους Δημότες και τους επισκέπτες της πόλης να δοκιμάσουν για την μετακίνηση τους στην πόλη το ποδήλατο, το φιλικότερο μέσο που μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη της βιωσιμότητας των πόλεων. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content