Όλα έτοιμα για το θερινό Φεστιβάλ Τέχνη καθ’ οδόν

Με μελωδίες και χρώματα ξεκινά και φέτος το φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν». 

Από 17 έως 30 Ιουνίου το φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν 2024», θα προσφέρει χαρά και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από  100 και πλέον εκδηλώσεις και δράσεις, μετατρέποντας τον Δήμο μας σε μια μεγάλη σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

Στη διάρκεια των 14 ημέρων που θα διαρκέσει το Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν πλούσιες εκδηλώσεις σε: 27 σημεία στο κέντρο της πόλης και  20 σημεία στην περιφέρεια του Δήμου, στις οποίες συμμετέχουν εκατοντάδες καλλιτέχνες  και μεγάλος αριθμός εθελοντών! 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός δήλωσε για τις εκδηλώσεις: «Η χρονική και γεωγραφική επέκταση του Φεστιβάλ που επιδιώξαμε φέτος, ξεκινά από ένα δομικό χαρακτηριστικό του Πολιτισμού όπως τον αντιλαμβανόμαστε: Ο Πολιτισμός είναι δημόσιο αγαθό. Και ως τέτοιο, θέλουμε να το απολαμβάνουν όλοι, παντού. Το δικαίωμα της έκφρασης και της πρόσβασης στα πολιτιστικά αγαθά παραμένει ένα μεγάλο στοίχημα για την Δημοτική Αρχή. Στοίχημα που στοχεύουμε να κερδίσουμε φέτος μέσω του Φεστιβάλ, με την πολύτιμη βοήθεια των σχεδόν 500 καλλιτεχνών και των αναρίθμητων εθελοντών του. … Ας χαρούμε την πόλη, όπως της αξίζει. Θα σας δω στο δρόμο!» 

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη αναφέρει «Σκοπός και στόχος του Δήμου Ηρακλείου είναι, να υποστηρίξει και να αναδείξει το καλλιτεχνικό δυναμικό του τόπου, να ενισχύσει την τοπική οικονομία, να προσελκύσει επισκέπτες και ταυτόχρονα να προσφέρει ψυχαγωγία, χαρά, και αισιοδοξία σε όλους!  …  Σας καλούμε  να ζήσετε μαζί μας, την μεγάλη γιορτή πολιτισμού για την πόλη και την περιφέρεια του Δήμου Ηρακλείου!» 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ:  https://www.heraklionculture.gr/street-art-festival 

Ραντεβού λοιπόν στις πλατείες και στους  δρόμους του Δήμου μας!   

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content