Σε συγκέντρωση στο Αρκαλοχώρι μίλησε ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης

Στην ανάγκη για πλήρη ανοικοδόμηση των οικισμών, που κτύπησε ο σεισμός, αλλά και στην στήριξη των σεισμόπληκτων του δήμου Μινώα Πεδιάδος, αναφέρθηκε στην ομιλία του στο Αρκαλοχώρι ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη «Για την Κρήτη μας συνεχίζουμε» Γιώργος Ματαλλιωτάκης.

Παράλληλα στην ομιλία του ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης ανέπτυξε τις ευκαιρίες που προδιαγράφονται με τη λειτουργία του Αεροδρομίου στο Καστέλι καθώς και τα έργα υποδομής που θα πρέπει να συνοδεύουν την κατασκευή του.

«Η περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και ειδικά το Αρκαλοχώρι και τα γύρω χωριά, τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ηρακλείου, είχαν την ατυχία να βρεθούν στο επίκεντρο μιας καταστροφής. Δυο χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό βασικός στόχος όλων μας που ζητάμε την ψήφο σας, θα πρέπει να είναι η πλήρης ανοικοδόμηση όλων των οικισμών, και η πλήρης στήριξη των σεισμοπλήκτων»

«Έχουμε υποχρέωση, συνέχισε ο κ. Ματαλλιωτάκης, να εγγυηθούμε την πλήρη ασφάλεια των κατοίκων με όλα τα έργα υποδομών που απαιτούνται για την αντισεισμική, αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα και προσοχή απαιτούνται για τα σχολικά κτίρια  που επηρεάστηκαν από τον Εγκέλαδο». 

Αναφερόμενος στις προοπτικές που θα δημιουργήσει για την περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, η λειτουργία του νέου Αεροδρομίου, ο κ. Ματαλλιωτάκης αφού υπογράμμισε την ανάγκη  να συμμετέχει εκπρόσωπος του Δήμου στο ΔΣ του αερολιμένα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πλήρη οδική σύνδεση του νέου Αεροδρομίου με όλους τους οικισμούς της περιοχής.

«Ελπίζουμε, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ματαλλιωτάκης, στην πράξη, το νέο Αεροδρόμιο, που μέχρι σήμερα άλλαξε την περιοχή και κατά πολλούς την έβλαψε, ότι στο μέλλον θα την ωφελήσει και θα βοηθήσει την ορθολογική ανάπτυξη της».

Επίσης ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Για την Κρήτη μας συνεχίζουμε» υπογράμμισε την αναγκαιότητα κατασκευής φραγμάτων και λιμνοδεξαμενών ώστε να αυξηθούν οι αρδεύσιμες περιοχές και έβαλε ως στόχο την βελτίωση του δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου αλλά και των αθλητικών υποδομών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content