Σάρωσε το ελληνικό ελαιόλαδο στην Ιαπωνία

Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι ο πέμπτος εξαγωγέας παρθένου ελαιόλαδου παγκοσμίως, κατέχει μόνο ένα μικρό μερίδιο στην ιαπωνική αγορά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των Στατιστικών Εμπορίου της Ιαπωνίας, όπως αναφέρει ειδική μελέτη του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας, το μερίδιο της Ελλάδας το 2021 ήταν μόλις 1,71% (443 εκατ. γιεν), κατέχοντας την τέταρτη θέση, ενώ η Τουρκία, η οποία έχει περιορισμένες εξαγωγικές δυνατότητες σε σχέση με την Ελλάδα, έχει μερίδιο 4,71% (1.221 εκατ. γιεν). Όλα αυτά μπορούν, όμως, να αλλάξουν.  

Στις 4 Απριλίου, διοργανώθηκε από το Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο, σεμινάριο και γευσιγνωσία για το ελληνικό ελαιόλαδο. Την εκδήλωση, η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, παρακολούθησαν περισσότεροι από 50 επαγγελματίες που σχετίζονται με τον κλάδο του ελαιολάδου (εισαγωγείς, διανομείς, δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι). Οι συμμετέχοντες φάνηκαν εντυπωσιασμένοι από την εξαιρετική παρουσίαση, καθώς στο τέλος ήταν αρκετοί αυτοί που έθεσαν ερωτήσεις στους ομιλητές, γεγονός που δεν παρατηρείται συχνά στο ιαπωνικό κοινό. 

Στις 11 Απριλίου έγινε το μεγάλο «μπαμ», κατά τη διάρκεια του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου Japan Olive Oil Prize 2023. Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό με στόχο την προώθηση του παρθένου ελαιολάδου στην Ιαπωνία, την ασιατική χώρα όπου αυξάνεται περισσότερο η ζήτηση για εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, άρα αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τους παραγωγούς να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές.

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content