Καρδιακή προσβολή: Το σώμα σας προειδοποιεί με έξι σημάδια

Η διατροφή με λίγα λιπαρά, η διακοπή του καπνίσματος, και η αποβολή του άγχους από τη ζωή σας, είναι ορισμένα προληπτικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής ή καρδιακής ανακοπής.

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και το ίδιο το σώμα σας μπορεί να σας προειδοποιήσει εγκαίρως, με 6 συμπτώματα ότι διατρέχετε κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να μην αγνοήσετε τα σημάδια και να συμβουλευτείτε έναν γιατρό όταν διαπιστώσετε τις ακόλουθες ενδείξεις:

Αίσθημα αδυναμίας
Ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι η αίσθηση ότι το σώμα σας εξασθενεί. Το σώμα σας αισθάνεται αδύναμο επειδή μια φλέβα φράσσεται κοντά στην καρδιά σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε την καλύτερη δυνατή κυκλοφορία και ροή αίματος. Οι μύες σας παίρνουν λιγότερο οξυγόνο με αποτέλεσμα την μυϊκή αδυναμία και μεγαλύτερο κίνδυνο πτώσης.

Ζαλάδα και εφίδρωση
Αυτό είναι ένα ακόμα σημάδι ότι δεν υπάρχει καλή κυκλοφορία του αίματος. Όταν αντλείται λιγότερο αίμα στον εγκέφαλό σας μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε ζάλη. Μπορεί, επίσης, να αισθάνεστε το σώμα σας νωπό και ιδρωμένο. Ο εγκέφαλός σας χρειάζεται αρκετό αίμα και οξυγόνο για να διατηρήσει τη σωστή λειτουργία του σώματός σας.

Πίεση στο στήθος
Όταν νιώθετε πίεση στο στήθος σας είναι πάντα καλή ιδέα να εξεταστείτε αμέσως από έναν γιατρό, ειδικά όταν ανήκετε σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Η πίεση στο στήθος σας θα αυξάνεται όλο και περισσότερο σε περίπτωση επερχόμενης καρδιακής προσβολής. Η πίεση κι ο πόνος μπορούν να επεκταθούν και σε άλλα μέρη του σώματος όπως στα χέρια, στους ώμους και στην πλάτη.

Κόπωση
Νιώθετε συχνά κουρασμένοι; Η εξάντληση είναι ένα ακόμα σύμπτωμα που δείχνει ότι δεν υπάρχει καλή ροή αίματος στην καρδιά. Όταν η καρδιά έχει κακή παροχή αίματος πρέπει να εργαστεί πιο σκληρά για να συνεχίσει να αντλεί αίμα. Αυτό θα το καταλάβετε λόγω της αίσθησης κόπωσης και εξάντλησης.

Κρυολόγημα ή γρίπη
Πολλοί άνθρωποι που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή περιγράφουν τα συμπτώματα της γρίπης κατά την περίοδο που προηγήθηκε της καρδιακής προσβολής.

Δύσπνοια
Ένα άλλο σημάδι που σας δείχνει το σώμα σας είναι η δύσπνοια. Όταν τα αιμοφόρα αγγεία στενεύουν, οι πνεύμονες παίρνουν λιγότερο αίμα με αποτέλεσμα να λειτουργούν λιγότερο αποτελεσματικά. Η καρδιά και οι πνεύμονες συνεργάζονται στενά. Αν ένα από τα δύο δε λειτουργεί καλά, αυτό έχει άμεση επίδραση στο άλλο.

Πηγή: medicalnews.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content