Κλινική μελέτη για τη νόσο V. Crohn

Mια νέα μελέτη πού έχει ως τίτλο  «Προγνωστική σημασία μοριακών αποτυπωμάτων στον εντερικό βλεννογόνο και τη συστηματική κυκλοφορία ασθενών με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νόσο Εντέρου για την ανταπόκριση στη θεραπεία με vedolizumab, θα παρουσιασθεί την ερχόμενη Κυριακή και ώρα 11 π.μ., στην δημοτική αίθουσα της οδού Ανδρόγεω του Ηρακλείου.

Η πραγματοποίηση και οργάνωση της μελέτης αυτής θα γίνει υπό την αιγίδα της Εθνικής Ομάδας Μελέτης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών  Νόσων Εντέρου (ΕΟΜΙΦΝΕ).

Οι ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο ν. Crohn ή από Ελκώδη Κολίτιδα  θα είναι αυτοί που θα εισαχθούν εθελοντικά στην νέα αυτή μελέτη και πρόκειται να λάβουν θεραπεία με vedolizumab (entyvio), ανεξάρτητα από την λήψη προηγούμενης θεραπείας.

Η Εθνική Ομάδα Μελέτης θα αναλάβει να εξετάσεις δείγματα ιστών και ορού πριν την έναρξη της θεραπείας με vedolizumab (entyvio),  , επίσης παρόμοιες λήψεις θα γίνονται κατά τη διάρκεια της μελέτης αλλά και μετά το πέρας 54 εβδομάδων , παράλληλα θα  συμπληρώνονται τα κλινικο-επιδημιολογικά δεδομένα και διάφορα ερωτηματολόγια σε αντίστοιχα χρονικά διαστήματα.

Η πρόσκληση για την συμμετοχή στην συγκεκριμένη μελέτη είναι ανοιχτή. Σε περίπτωση ενδιαφέροντος το κοινό μπορεί να απευθύνεται στην Εθνική Ομάδα Μελέτης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών  Νόσων Εντέρου (ΕΟΜΙΦΝΕ),  στον υπεύθυνο της μελέτης κ. ΜΠΑΜΙΑ (6976062713).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content