Διαδήλωση απόψε κατά της λαθρομετανάστευσης

Πολίτες από όλη την Κρήτη συγκεντρώθηκαν απόψε στην πλατεία Ελευθερίας, διαδηλώνοντας κατά της μεταφοράς παράνομων μεταναστών στο νησί.

Βασικό αίτημα της διαδήλωσης ήταν να μην επιτραπεί η αποβίβαση παράνομων μεταναστών στην Κρήτη. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ και πανό με συνθήματα όπως: “Οι πρόγονοί μας άφησαν πολλά, εμείς τί αφήνουμε στα παιδιά μας;”, “Θέλουμε μια δίκαιη και καθαρή Ελλάδα”, “Όχι στους λαθρομετανάστες, όχι στα τσιπάκια και την τρομοκρατία, ναι στην ελευθερία μας”, κ.α.

Με δεδομένο ότι είχαν γίνει επεισόδια κατά την προηγούμενη ανάλογη συγκέντρωση που είχε γίνει στον ίδιο χώρο στις 4 Μαϊου, και συμπλοκές με “αντιεξουσιαστές”, η Αστυνομία είχε πάρει απόψε αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Η αποψινή διαδήλωση οργανώθηκε από ομάδα πολιτών μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Ανάλογες διαδηλώσεις οργανώθηκαν ταυτόχρονα στην Αθήνα (Σύνταγμα), μπροστά στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, στην Πάτρα, Κέρκυρα, Ρόδο, Καστοριά, Μεσολόγγι, Καλαμάτα και Βόλο, με τα εξής βασικά συνθήματα: ‘Οχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, Όχι στην στέρηση ελευθερίας, Όχι στους παράνομους μετανάστες, Όχι στην τρομοκρατία, Όχι στις μάσκες, Ναι στη θεία Κοινωνία.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των συνθημάτων υπήρχαν και κάποια που στρέφονταν εναντίον των πολιτικών.

 

 

 

Φωτογραφίες imageonline

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ