152 μετανάστες μεταφέρονται στην Παλαιόχωρα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την αποβίβαση 152 μεταναστών που βρίσκονται σε δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Παλαιόχωρας Χανίων. Από αυτούς οι 81 είναι άντρες, οι 23 γυναίκες και 48 ανήλικοι. Πρόκειται για ανθρώπους που δηλώνουν υπήκοοι Αφγανιστάν και ενδεχομένως Ιράκ και Πακιστάν.

Οι μετανάστες οι οποίοι βρίσκονταν πάνω σε ένα ξύλινο σκάφος 70 ν.μ. νοτιοδυτικά της Μεσσηνίας, περισυλλέγησαν από το δεξαμενόπλοιο που έπλεε στην περιοχή, όταν εξέπεμψαν σήμα κινδύνου καθώς το σκάφος τους παρουσίασε εισροή υδάτων.

Στη συνέχεια το δεξαμενόπλοιο τους μετέφερε νότια των Χανίων και συγκεκριμένα ανοιχτά της Παλαιόχωρας, προκειμένου να αποβιβαστούν στο λιμάνι και εν συνεχεία να μεταφερθούν στα Χανιά.

Οπως έγινε γνωστό, οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν προσωρινά στις παιδικές κατασκηνώσεις Καλαθά και όχι στον χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι όπως είχε γίνει τις προηγούμενες φορές. Μάλιστα νωρίς το απόγευμα, έγινε και η μεταφορά στρωμάτων από το κολυμβητήριο προς την κατασκήνωση, ενώ υπήρξε μεταφορά νερών, τροφής και ειδών ανάγκης στον χώρο φιλοξενίας.

Οι μετανάστες θα παραμείνουν στην κατασκήνωση προσωρινά μέχρι να γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων τους και εν συνεχεία με ευθύνη του υπουργείου να μεταφερθούν στην Αθήνα.

 

 

Flashnews.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content