Το συγκινητικό νέο βίντεο για τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης

Το προηγούμενο βίντεο για τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου είχε προκαλέσει πολλά χαμόγελα καθώς είχε πρωταγωνιστές τον μικρό Αλέξη και τον μικρό Κυριάκο.

Το νέο βίντεο, όμως, θα προκαλέσει, αντίθετα, μεγάλο προβληματισμό, ου μην και δάκρυα.

Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ο Μάνος ένα αγόρι με μια μπάλα στα χέρια που ψάχνει κάποιον να παίξει. Ο πατέρας του, όμως, έχει δουλειά, ο αδερφός του παίζει videogame, ο καλύτερός του φίλος παίζει με το κινητό του.

Ο Μάνος περπατάει στο χωριό και παντού η ίδια εικόνα… Ξαφνικά, όμως, βλέπει ένα παιδί που δεν κρατάει κινητό. Είναι ο Γιάννης, ένα τυφλό αγόρι, που διαβάζει ένα βιβλίο σε γραφή braille – ο Γιάννης Σαμαράς είναι μαθητής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας. Ο Μάνος ενθουσιάζεται και του προτείνει να τρέξουν. Ο Γιάννης στην αρχή είναι διστακτικός αλλά τελικά δέχεται και κερδίζει και όταν περνάει τη «γραμμή του τερματισμού» λέει «δεν έχω κερδίσει ποτέ σε κάτι».

«Όλοι έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό και όλοι μπορούν να τρέξουν και να παίξουν. Δες το κι εσύ, μην ψάχνεις άλλες δικαιολογίες . Σήκω από τον υπολογιστή , άφησε το κινητό , βγες έξω… Περπάτησε… Τρέξε… Στις 6 Οκτώβρη έχεις μια ευκαιρία να τη δεις αλλιώς…» γράφουν οι διοργανωτές του Ημιμαραθωνίου.

Δείτε το βίντεο με τίτλο «Ο φίλος μου το κινητό»:

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ