Οι χειρισμοί για τις γερμανικές οφειλές

Ο συμπολίτης ιατρός και συνεργάτης της “Νέας Δράσης” Δρ Δημήτρης Δακανάλης, σημειώνει τα εξής, με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τις γερμανικές οφειλές:

Βουλή 17-4-2019.
Άκουσα χθες στην βουλή την συζήτηση για το κατοχικό δάνειο και για τις αποζημιώσεις των καταστροφών που προκάλεσαν στην Ελλάδα οι τότε Γερμανοί ναζί κατά την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Ελπίζω το ψήφισμα που ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία των κομμάτων πλην ΚΚΕ , να μην χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση σαν ένα προεκλογικό πυροτέχνημα , και να γελοιοποιηθεί το όλο θέμα πριν καν να αρχίσει στα σοβαρά (αν θα αρχίσει).

Πολύ καλά μίλησαν και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά, ο καθένας βέβαια ανάλογα με την θέση του και την δική του άποψη.

Το θέμα είπαν είναι εθνικό και πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει να διεθνοποιηθεί και να ακολουθήσομε και την νομική οδό.
Πολύ σωστά τα είπαν και έτσι πρέπει να γίνει, δεν σας κρύβω όμως πως οι ελπίδες μου είναι ελάχιστες για να τα βγάλομε πέρα με την οικονομικά πανίσχυρη Γερμανία, επειδή η οικονομία μας εξαρτάται κατά πολύ από αυτήν, εκτός και αν έχομε σύμμαχο τον διεθνή παράγοντα και όλα τα κόμματα του δ.τ ενωμένα για να μη μπορέσει να τα διασπάσει η Γερμανία στην πορεία της υπόθεσης «με κάποιο τάτσι μίτσι κώτσι».σε ενα μονάχα από αυτά.

Πέρα από μια ευχή για ένα αίσιο τέλος στην υπόθεση και την συμπαράσταση όλου του ελληνικού λαού τίποτε άλλο δεν μπορούμε να πούμε.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ