Ένα πρόβλημα που ζητά επειγόντως λύση!

Σε ένα αδιεξόδο που φαντάζει σαν αξεπέραστο, έχει οδηγηθεί η υπόθεση του νεοκλασικού κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θεοτοκοπούλου και Σoφοκλή Βενιζέλου, και είναι σε πολλούς γνωστό ως κτίριο Καληωράκη.

Πρόκειται για ένα κτίριο που έχει κριθεί διατηρητέο, παράλληλα όμως θεωρείται και… ετοιμόρροπο, γι’ αυτό και ο Δήμος, για λόγους ασφαλείας,  έχει αποκλείσει εδώ και καιρό τους γύρω δρόμους.

Δυστυχώς, οι ιδιοκτήτες του κτιρίου δεν δείχνουν πλέον κανένα ενδιαφέρον για την τύχη του, ούτε για τις μεγάλες ταλαιπωρίες στις οποίες υποβάλλονται εξ αιτίας του οι δημότες.

Από την πλευρά του ο Δήμος, το μόνο που κάνει, είναι να διευρύνει κάθε τόσο τους χώρους που έχει αποκλείσει, ώστε να αποφύγουμε τουλάχιστον τραυματισμούς από καταρρέοντα τμήματα του κτιρίου, όπως λ.χ. το βορεινό μπαλκόνι.

Πιστεύουμε πως ο Δήμος πρέπει όμως να ασχοληθεί περισσότερο με το σοβαρό αυτό πρόβλημα, σε μια προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ληφθούν δραστικές αποφάσεις. Η σημερινή κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί. Και δεν υπάρχει άλλος φορέας να την αντιμετωπίσει, παρά μόνο ο Δήμος Ηρακλείου!

Κ.Τ.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content