Ομόφωνα ΝΑΙ στη μελέτη για τρένο στην Κρήτη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιστορική, αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει την πρωτοβουλία της Παγκρήτιας Ανοιχτής Επιτροπής για σύνταξη μελέτης και διεκδίκησης του έργου υλοποίησης μέσου σταθερής τροχιάς (τρένου) στην Κρήτη.

Τις θέσεις και τις διεκδικητικές προτάσεις της Επιτροπής παρουσίασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρώην δήμαρχος Χανίων και μέλος της Επιτροπής Τάσος Βάμβουκας και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης Λευτέρης Μιχελάκης.

Λευτέρης Μιχελάκης και Τάσος Βάμβουκας

 

Ο κ. Βάμβουκας στην εισήγησή του τόνισε ότι έχει αρχίσει να ωριμάζει η πρόταση για τη δημιουργία τρένου στην Κρήτη, κάτι που είναι χρωστούμενο εδώ και δεκαετίες στο νησί μας. Και πρόσθεσε ότι όλα τα μεγάλα νησιά της Μεσογείου, εκτός Κρήτης και Κύπρου, διαθέτουν τρένο, γι΄αυτό θα πρέπει να απαιτήσουμε ενωμένοι την εκπόνηση και έγκριση σχετικής μελέτης, για κάτι που δικαιούμεθα, ειδικά σήμερα που προχωρεί το αεροδρόμιο Καστελλίου, όπου θα διακινούνται μέχρι και 18 εκατ. επιβάτες ετησίως.

Με τη σειρά του ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε στο τραγικό ζήτημα των θανάτων στους δρόμους της Κρήτης, τονίζοντας ότι 1.300 θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα αντιστοιχούν σε 1 θάνατο από τρένα, ενώ η Κρήτη το 2022 θρήνησε 56 νεκρούς.

Ο κ. Μιχελάκης πρόσθεσε ότι για το θέμα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα η πολιτική ηγεσία, ώστε να υπάρξει πίεση για μελέτες.

Ακολούθησε η τοποθέτηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι ανέπτυξαν τις θέσεις τους, πρόσθεσαν διάφορες παραμέτρους, εν τέλει όμως όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να προχωρήσει στην Κρήτη η εγκατάσταση Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content