Εύκολη σούπα με σολομό

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. φιλέτο σολομό φρέσκο, χωρίς δέρμα, σε κομμάτια πάχους 2½εκ.
  • 1½ κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε κυβάκια των 2½εκ.
  • 4¼ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 2 πράσα, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 6+1/3 φλιτζάνια νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ κ.τ.γ αλάτι
  • ¼ κ.τ.γ. πιπέρι μαύρο (προτιμότερο φρεσκοτριμμένο)
  • 3 κ.τ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά, ζεσταίνετε σε μία κατσαρόλα μία κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Σοτάρετε τα πράσα για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Προσθέτετε το νερό, τις πατάτες, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά, μαγειρεύετε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Βήμα 4
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του σολομού, την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο και βράζετε για 5 λεπτά επιπλέον.
Βήμα 5
Προσθέτετε άλλη μία μεγάλη κουταλιά της σούπας βούτυρο στην κατσαρόλα και ανακατεύετε να λιώσει.
Βήμα 6
Αφαιρείτε το δαφνόφυλλο και σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζοντας από πάνω με λίγο επιπλέον άνηθο.
newsbeast.gr
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content