Ξεκίνησε η ανάκριση στον Aρειο Πάγο για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνουν οι χειρισμοί του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά αναφορικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Η αυλαία της ανάκρισης για το εάν ο Νίκος Παππάς θα καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου άνοιξε σήμερα με την κατάθεση στον Άρειο Πάγο του οικονομολόγου Κυριάκου Τόμπρα. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας φέρεται να είχε το ρόλο του μεσολαβητή στις διεργασίες που ελάμβαναν χώρα μεταξύ του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και των εκπροσώπων της λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας CCC, προκειμένου να εξευρεθούν τα χρήματα για τη συμμετοχή του επιχειρηματία στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Η υπόθεση έχει φτάσει στη δικαιοσύνη μετά την απόφαση της Βουλής να ασκήσει δίωξη σε βάρος του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αναφορικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Η υπόθεση έφτασε στη Βουλή μετά τη διαβίβαση της μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει , στις αρχές Ιουλίου 2020, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας , ο οποίος στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC,  έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή τους, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας στην αναφορά του απέδιδε στον Ν.Παππά  είχε ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο  για τις τηλεοπτικές άδειες,  με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

 

 

 

 

iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content