Σκανδαλίδης για Κουφοντίνα: «Είναι απαράδεκτο να στηθεί ένα στόρι στα δικαιώματα ενός εγκληματία»

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ένας νεκρός σήμερα, ειδικά ο Κουφοντίνας, θα ανοίξει ξανά ένα κεφάλαιο ηρωοποίησής του που είχε απομακρυνθεί όταν είχε συλληφθεί, σημειώνει ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι η κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στον Ποινικό Κώδικα και ενδεχομένως να ικανοποιηθεί για λίγο το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα και επιπλέον να μην υποχωρήσει η Πολιτεία στο δήθεν δίκαιο αίτημά του.

Ο κ. Σκανδαλίδης χαρακτήρισε απαράδεκτο «να στηθεί ένα στόρι στα δικαιώματα ενός εγκληματία, μια πολιτική που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και ξεκίνησε με 15-20 υπογραφές και μετά πήρε χαρακτήρα επίσημο με παρουσία βουλευτών, όπως ο Βούτσης στη βουλή». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι από την άλλη «η ασύγγνωστη πολιτική της κυβέρνησης μπορεί να διορθωθεί με το θεσμικό πλαίσιο, τον νόμο που έφερε δηλαδή για να αλλάξει ο Ποινικός Κώδικάς και στέκεται πάνω σε αυτό ο Κουφοντίνας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τόνισε ότι κανένας δεν επιθυμεί τον θάνατο του καταδικασθέντα για αυτό και πρέπει να αλλάξει το νομικό πλαίσιο στο οποίο βασίζονται τα αιτήματα του. Αυτό όπως εξήγησε, είναι εύκολο να γίνει ακόμη και μέσα σε μια εβδομάδα. Ο Κώστας Σκανδαλίδης υπογράμμισε, τέλος, ότι είναι απαράδεκτο το κίνημα που θέλει να αναπτύξει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα του Κουφοντίνα και πρόσθεσε «να αλλάξει και το θεσμικό πλαίσιο η κυβέρνηση».

Σκανδαλίδης: Ψευτοδίλημμα το ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ σχολίασε ότι συνεχίζεται το κλίμα των προηγούμενων μηνών καθώς υπάρχει συσπείρωση. «Η πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει εμφανιστεί έξω επικοινωνιακά με τα βαριά και τις λαθεμενές αποφάσεις». Ο κ. Σκανδαλίδης πρόσθεσε ότι η δική του εκτίμηση είναι ότι ο τρόπος διακυβέρνησης είναι διαφορετικός από όσα ισχυρίζεται ο Κ. Μητσοτάκης. «Αυτό όμως θα φανεί τους επόμενους μήνες. Αυτή τη στιγμή έχει μεν την εμπιστοσύνη, ωστόσο η πολιτική έχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα και εκεί θα κριθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί», κατέληξε.

Τέλος, ο Κώστας Σκανδαλίδης, κάνοντας αναφορά για τα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε ότι το ερώτημα ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ είναι ψευτοδίλημμα. «Μαθαίνω ότι γίνεται ρεύμα εντός του ΚΙΝΑΛ που δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ. Είναι δευτερεύοντα ζητήματα αυτά. Τα πρωτεύοντα είναι ο κόσμος, να βρούμε αυτούς που πίστευαν και πιστεύουν που απείχε να βρούμε τον χώρο μας να κάνουμε την πολιτική μας με προτάσεις και να συσπειρωσουμε ξανά τον κόσμο μας. Το μεγάλο μας θέμα είναι αυτό».

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ