Σημίτης, Βενιζέλος, Αλιβιζάτος παρουσιάζουν μαζί βιβλίο στο Κορακοχώρι Ηλείας

Εντονο ενδιαφέρον για όλα όσα θα ακουστούν αλλά και για τον συμβολισμό της σύναξης, παρουσιάζει για τον χώρο της κεντροαριστεράς και του ΚΙΝΑΛ, το ραντεβού των εκσυγχρονιστών στο Κορακοχώρι Ηλείας, το χωριό του Κώστα Σημίτη.

Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος και Νίκος Αλιβιζάτος θα παρουσιάσουν μαζί το βιβλίο του καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη, «Ελλάδα μια χώρα παραδόξως νεωτερική» (εκδόσεις Πόλις), στις υπαίθριες εγκαταστάσεις του οινοποιείου Μερκούρη.

Τυπικά φυσικά, δεν πρόκειται τίποτα περισσότερό από μια παρουσίαση βιβλίου, αλλά η συνύπαρξη στον ίδιο χώρο των Σημίτη- Βενιζέλου, καθώς και των καθηγητών Βούλγαρη και Αλιβιζάτου- που είχαν ενεργό ρόλο στις προσπάθειες ανασύνταξης του χώρου της κεντροαριστεράς- έχει από μόνη της έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, ενώ θεωρείται βέβαιον ότι όσα όσα ακουστούν θα έχουν και ευρύτερο ενδιαφέρον.

Πόσο μάλλον που η εκδήλωση πραγματοποιείται σε μια φάση που στο ΚΙΝΑΛ επικρατεί κινητικότητα και ακούγονται και πολλές επικριτικές φωνές για την Φώφη Γεννηματά, αφού οι τελευταίες ενδείξεις είναι ότι το κόμμα δεν τραβάει. Χαρακτηριστικές είναι οι τελευταίες τοποθετήσεις των Νίκου Παπανδρέου και Παύλου Γερουλάνου, αλλά και η οργισμένη αντίδραση της ίδιας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ που προκάλεσε όποιον το επιθυμεί να θέσει θέμα ηγεσίας.

Σημειώνεται οτι η εμφάνιση του Ευάγγελου Βενιζέλου θα είναι μία από τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις του μετά την ρήξη με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ που τον οδήγησε στην απόφαση να μην εκτεθεί στις πρόσφατες εκλογές.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ