Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κάποιοι βρίσκονται πίσω από τα πληκτρολόγια

Σε υψηλούς τόνους και με στόχο τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εκ νέου την καταδίκη όσων εξαπολύουν «χυδαίες επιθέσεις» ενάντια στην κυβέρνηση, κατά τη δευτερολογία του. Παράλληλα, είπε πως κανείς πολιτικός αρχηγός δεν αναφέρθηκε στην ουσία της υπόθεσης.

Διαβάστε εδώ την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα: Γιατί στηρίζετε με τόσο πάθος την κ. Μενδώνη;

«Αυτοί οι πολίτες που μίλησαν και μιλούν σήμερα προφανώς αισθάνονται άνετα να το κάνουν. Δεν θα αποδώσω κάποια κομματική διάσταση κ. Τσίπρα. Αισθάνθηκαν την ασφάλεια να πουν τώρα την ιστορία τους, στο παρελθόν δεν μπορούσαν γιατί ήξεραν ότι δεν θα έβρισκαν την πολιτική υποστήριξη. Είναι κάτι που αλλάζει πλέον επί αυτής της κυβέρνησης και είμαστε πολύ υπερήφανοι. Στέλνουμε το μήνυμα ότι οι πολίτες μπορούν να μιλήσουν με ασφάλεια. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο για κάποιον που έχει υποστεί αυτό το βαρύ τραύμα».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τα όσα είπε για τον Παύλο Πολάκη, σημειώνοντας πως οι αναφορές του για την κ. Αγαπηδάκη είναι «ο ορισμός του σεξιστικού λόγου»

«Αναφερθήκατε σε πληκτρολόγια, δεν υπάρχουν κύριε Τσίπρα μη επανδρωμένα πληκτρολόγια, κάποιοι βρίσκονται πίσω από αυτά, κάποιοι γράφουν», τόνισε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στη φράση του βουλευτή της Ν.Δ. Μακάριου Λαζαρίδη, περί «κίναιδων» και «παιδεραστών», ο Πρωθυπουργός επεσήμανε πως ήταν βαθιά προσβλητική και ζήτησε να ανακαλέσει άμεσα, «όπως και έγινε». «Η κυβέρνηση αυτή τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη λάσπη που εκτοξεύεται. «Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές και η ΝΔ διακινεί κύκλωμα ανηλίκων; Πώς τολμά βουλευτής σας να διαλαλεί ότι ανήλικα ψωνίζονται από μη κυβερνητικές οργανώσεις;» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ζήτησε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την απομάκρυνση του Παύλου Πολάκη.

 

Καθημερινή

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ