Καταπέλτης κατά ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς σήμερα στη Βουλή

 

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την σκευωρία Novartis, το παραδικαστικό κύκλωμα Ρασπούτιν αλλά και για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας και αποτυπώνουν τον τρόπο με τον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση επιχείρησε να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας και να εξοντώσει πολιτικά και ηθικά τους βασικούς της πολιτικούς αντίπαλους.

Το «μέχρι τέλους» κ. Τσίπρα δεν είναι κωλοτούμπα. Είναι στάση ζωής

«Όταν άρχισε να ξετυλίγεται αυτή η άθλια σκευωρία, τον Φεβρουάριο του 2018 είχα πει: «Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου. Τώρα θα καταλάβουν κι αυτοί, ότι θα τους πάω μέχρι τέλους». Ήταν αυτό στο οποίο επέμενα τότε. Και είναι αυτό για το οποίο βρισκόμαστε σήμερα εδώ» είπε ο κ. Σαμαράς στην αρχή της ομιλίας του για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Κοιτάξτε κ.Τσίπρα, το «μέχρι τέλους» δεν είναι… Μνημόνιο, να «το σκίσετε με ένα νόμο κι ένα άρθρο». Δεν είναι δημοψήφισμα, να το μετατρέψετε σε μιαν ακόμα «κωλοτούμπα». Είναι στάση ζωής! Απαιτεί έναν κώδικα αξιών, που δυστυχώς, εσείς δεν έχετε».

 

Ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «Υπάρχουν πράγματα στην Πολιτική, που δεν είναι θέμα “επιλογής”: Πρέπει να τα κάνεις! Τελεία και παύλα…Είναι αυτό που ονομάζουμε Χρέος!  Χρέος! Έτσι το ‘μαθα εγώ… Χρέος είναι πέρα από την τρέχουσα Πολιτική. Χρέος είναι η Πυξίδα της Πολιτικής, όταν η πολιτική χάνει το δρόμο της…» για να εξηγήσει: «Όταν ανακαλύπτεις παραδικαστικό κύκλωμα, δεν μπορείς να κάθεσαι και να το κοιτάς:  Έχεις Χρέος να το ξεριζώσεις. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά να το ξεριζώσεις! Αλλιώς, το παραδικαστικό θα πνίξει τη Δικαιοσύνη…Δεν είναι ζήτημα “επιλογής”! Είναι θέμα Χρέους!».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα λέγοντας: «Και πάνω απ’ όλα είναι υπέρτατο Χρέος, όταν σου παραβιάζουν την εθνική σου κυριαρχία, να την υπερασπιστείς! Δεν μπορείς να το ανεχθείς. Και ας το ακούσουν καλά οι «πειρατές»: Είμαστε Έλληνες και την Πατρίδα μας ξέρουμε να την υπερασπιζόμαστε… Ας ακουστεί παντού, ας το καταλάβουν όλοι: Είμαστε Έλληνες και ξέρουμε το Χρέος μας στις κρίσιμες εθνικές στιγμές! Είμαστε μια γροθιά, έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και θα το κάνουμε μέχρι τέλους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, λοιπόν, δεν αναρωτιόμαστε τι πρέπει να κάνουμε. Κάνουμε το Χρέος μας! Και το κάνουμε στο ακέραιο. Μέχρι τέλους».

 

 

 

Πρώτο Θέμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ