Η ΝΔ σχολιάζει την άρνηση του κ. Τσίπρα να εκλεγεί από τη βάση

Με ένα αιχμηρό σχόλιο, η Νέα Δημοκρατία απάντησε στην άρνηση Τσίπρα να εκλεγεί από την βάση, όπως ο ίδιος τόνισε κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας προτιμά να παραμένει κολλημένος “με τους λίγους” στην καρέκλα, παρά να εκτεθεί στην “κρίση των πολλών”. Τόσο εμπιστεύεται την κρίση τους» αναφέρει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα προσθέτει πως ο κ. Τσίπρας «ζαλισμένος στον χορό των “έξι βημάτων”, δηλώνει ότι δεν χρειάζεται “καμία εκλογή από τη βάση”…».

Από την Πειραιώς θυμίζουν σε αντίστιξη «την απευθείας εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από μια ανοιχτή και διαφανή διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν 405.000 συμπολίτες μας και την καθιέρωση μέσα από το καταστατικό του κόμματός μας, θητείας για τον πρόεδρο».

Για να καταλήξει η ανακοίνωση της ΝΔ: «Οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν τι είναι προοδευτικό και τι όχι».

Τσίπρας: «Δεν χρειάζομαι καμία εκλογή για να αποκτήσω κύρος ηγεσίας»

Υπενθυμίζεται ότι στην πεντάωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε το ενδεχόμενο εκλογής από τη βάση.

Αναφερόμενος στα σενάρια για απευθείας εκλογή προέδρου, χαρακτήρισε τη συζήτηση «αποπροσανατολιστική και χωρίς επίδικο» και υπογράμμισε: «Σε ότι με αφορά δεν αισθάνομαι ότι χρειάζομαι καμία εκλογή για να αποκτήσω κύρος ηγεσίας. Έχουμε κερδίσει υπό την ηγεσία μου τρεις εκλογές, ένα δημοψήφισμα και στις εκλογές που χάσαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από τον έναν στους τρεις ψηφοφόρους».

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ