Σκυλακάκης: Πάνω από 11 δισ. ευρώ έχουν εισρεύσει στην ελληνική οικονομία από το Ταμείο Ανάκαμψης

Υπερβαίνουν τα 11 δισ. ευρώ οι πόροι που έχουν εισρεύσει στην ελληνική οικονομία από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σύμφωνα με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Τα χρήματα αυτά στην ελληνική οικονομία μπήκαν σε μια δύσκολη περίοδο, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι «είμαστε μεταξύ των πέντε πρώτων χωρών που κατέθεσαν (30/9) αίτημα εκταμίευσης της δεύτερης πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης και η πρώτη χώρα που υπέβαλε αίτημα για την τρίτη πληρωμή (σκέλος δανείων)».

«Στο Πρόγραμμα των επιδοτήσεων έχουν ενταχθεί, προς το παρόν, 372 έργα συνολικού προϋπολογισμού 13,5 δισ. ευρώ. Στο Πρόγραμμα των δανείων έχουν υποβληθεί 160 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 7 δισ. ευρώ. Ποσό -δίχως προηγούμενο για το ελληνικό Κράτος- που θα αυξηθεί περαιτέρω με τη δυναμική συμμετοχή στο “Ελλάδα 2.0” περισσότερων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Αξιοσημείωτο είναι πως, ήδη, από τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβληθεί στο δανειακό σκέλος, το 40% των αιτήσεων αφορά σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις», όπως τόνισε.

Σκυλακάκης: Κύριοι ωφελούμενοι της Ψηφιακής Μέριμνας είναι οι μη έχοντες

Αναφερόμενος μάλιστα σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Κρήτη, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε ότι «η ενεργειακή μετάβαση, η ψηφιοποίηση του κράτους, η μείωση της γραφειοκρατίας και ο ποιοτικός εκσυγχρονισμός των κοινωνικών υποδομών αποτελούν την ουσία του Ταμείου Ανάκαμψης και των μεταρρυθμιστικών πολιτικών που υλοποιεί, σήμερα, η κυβέρνηση».

Σημειώνεται ότι, στο τέλος του περασμένου μήνα η Ελλάδα προχώρησε στην υποβολή του δεύτερου αιτήματος πληρωμών συνολικού ύψους 3,65 δισ. ευρώ για το Ταμείο Ανάκαμψης.

 

iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content