Συνελήφθη αλλοδαπός σκληρός τοκογλύφος

Συνελήφθη χθες (09.03.2023) το πρωί σε περιοχή Ηρακλείου, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης  Ασφάλειας Ηρακλείου, αλλοδαπός κατηγορούμενος για τα αδικήματα της εκβίασης και της τοκογλυφίας. Επιπλέον, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία ημεδαπού άνδρα, ο προαναφερόμενος αλλοδαπός, εκμεταλλευόμενος την δυσμενή οικονομική του ανάγκη, του δάνεισε χρηματικό ποσό, με πολύ υψηλό επιτόκιο δανεισμού.

Στη συνέχεια, με απειλές χρήσης βίας, ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο σώματος και ζωής του παθόντα, απαιτούσε εκβιαστικά από τον δανειζόμενο την αποπληρωμή των ανωτέρω δανείων καθώς και επιπλέον το ποσό των πενήντα (50) ευρώ για κάθε ημέρα παράτασης της προθεσμίας.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηράκλειου, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός να παραλαμβάνει χρηματικό ποσό 800 ευρώ, ως μέρος οφειλής δανείου.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • μικροποσότητα κοκαΐνης, 
  • το χρηματικό ποσό των 2.515 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, 
  • 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 
  • 2 συσκευασίες καρτών κινητής τηλεφωνίας. 

Επιπλέον, σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content