Χρηματοδότηση των Δήμων Ηρακλείου και Φαιστού για βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Σημαντικές παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν την οδική ασφάλεια στους Δήμους Ηρακλείου και Φαιστού δρομολογούνται μέσα από την ένταξη των παραπάνω δήμων στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συνολικού ύψους 5.862.467€, κατόπιν συνεργασίας του Υφυπουργού Αθλητισμού και Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη με τους συναρμόδιους Υφυπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών κ.κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και Στέλιο Πέτσα αντίστοιχα. 

Αναλυτικότερα στο πρόγραμμα εντάσσονται δράσεις με επεμβάσεις στη διαμόρφωση και τη γεωμετρία των οδών, στα πεζοδρόμια, στην τοποθέτηση σημάνσεων και εν γένει επεμβάσεις που ενισχύουν την οδική ασφάλεια για οχήματα, πεζούς και άλλους ευαίσθητους χρήστες των αστικών οδών. 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του, ενώ δήλωσε:  

«Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν μία από τις σημαντικότερες πληγές στη χώρα μας. Το ελαττωματικό οδικό δίκτυο αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες των τροχαίων ατυχημάτων. 

Στο Υφυπουργείο Αθλητισμού την τελευταία τετραετία, με την καμπάνια για την Οδική Ασφάλεια, στο πλαίσιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 και 2022 και του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου, στα οποία πρωταγωνίστησε ο Νομός Ηρακλείου, επικοινωνούμε πολλές καλές πρακτικές, ιδιαίτερα προς τη νέα γενιά οδηγών, με την αρωγή της αθλητικής μας οικογένειας.

Χάρις στην παραγωγική συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, η χρηματοδότηση του Δήμου Ηρακλείου για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας του Αστικού Οδικού Δικτύου με το ποσό των 3.089.467€, καθώς και του Δήμου Φαιστού για την υλοποίηση ολοκληρωμένων βελτιώσεων στο οδικό δίκτυό του με το ποσό των 2.773.000€ από το «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, πρόκειται να δημιουργήσει θετικές προοπτικές για σύγχρονες οδικές υποδομές, που θα ενισχύσουν την ασφαλή κυκλοφορία των οδηγών και των πεζών στις περιοχές αυτές.

Στα ζητήματα της οδικής ασφάλειας δεν χωρούν εκπτώσεις. Είναι ένα εθνικό πρόβλημα κι έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Με ομαδικό πνεύμα, με στοχευμένες δράσεις και με αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας». 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content