Στο Ηράκλειο ο Γ.Γ. Χωροταξίας για τα ετοιμόρροπα

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου στο γραφείο του στην Λότζια,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία και του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Γιώργου Καραντινού.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το θέμα των ετοιμόρροπων κτιρίων στο Ηράκλειο και η απλοποίηση των διαδικασιών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Νωρίτερα ο κ. Μπακογιάννης πραγματοποίησε αυτοψία στα ετοιμόρροπα στην οδό Αγίου Μήνα, στην οδό Σμύρνης και στο «Τρανταλλίδειο», όπου ενημερώθηκε από τον κ. Καραντινό για την υφιστάμενη κατάσταση.

Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, με αφορμή την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα, δήλωσε : «Μετά τον σεισμό στην Σάμο όπου είχαμε την απώλεια δυο παιδιών ενέκυψε ακόμα πιο επιτακτικά το πρόβλημα της άρσης των ετοιμορροπιών – ένα πρόβλημα νομικό, τεχνικό και οικονομικό. Η παρουσία του κ. Μπακογιάννη στο Ηράκλειο ελπίζουμε να σηματοδοτεί την απλούστευση των διαδικασιών, ούτως – ώστε στο θέμα της αποκατάστασης των ετοιμόρροπων  κτιρίων, να προηγούμαστε και όχι να ακολουθούμε τα γεγονότα».

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ