Δ. Φραγκάκης: Η πανδημία επισπεύδει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο ελληνικός τουρισμός

Η στρατηγική του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού εν μέσω της πανδημίας του COVID-19 αλλά και η προετοιμασία για την επόμενη μέρα,  βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη στο διαδικτυακό συνέδριο του ΣΕΤΕ και της Marketing Greece που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Έχουμε μπει σε μια εποχή όπου η προσαρμογή του Τουρισμού στα νέα δεδομένα είναι το κλειδί για να πάμε καλύτερα τα επόμενα χρόνια. Και παρά το γεγονός ότι φέτος χάσαμε πολλά σε έσοδα, σε αφίξεις, σε ζωτικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, κερδίσαμε σε επαγγελματισμό αλλά και σε αξιοπιστία. Αυτό το κερδίσαμε όλοι μαζί, ιδιωτική αγορά και κρατικός μηχανισμός, με μία συνεργασία που έφερε αποτέλεσμα. Όταν είμαστε ενωμένοι και όταν είμαστε μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Με αυτό τον οδηγό πρέπει να πάμε και την επόμενη χρονιά.

 

»Το 2020 επενδύσαμε στην ασφάλεια του προορισμού, που ήταν και η προτεραιότητα των ταξιδιωτών σε αυτή την συγκυρία. Τα διδάγματα του 2020 προφανώς και θα τα λάβουμε υπόψη, του χρόνου ξεκινάμε από μία διαφορετική αφετηρία, οι προκλήσεις είναι μεγαλύτερες παρόλα αυτά έχουμε περισσότερες βεβαιότητες από ότι αβεβαιότητες. Οι εξελίξεις στον τομέα του εμβολίου είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να λειτουργήσει στην ψυχολογία του ταξιδιώτη.

 

»Η πανδημία του κορονοιού πάντως επισπεύδει τις μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό τουριστικό προϊόν. Στον ΕΟΤ, κρατάμε τον πυρήνα του τουριστικού μας προϊόντος, αλλά το εμπλουτίζουμε σε δύο επίπεδα, αναδεικνύοντας τόσο την αυθεντικότητα της Ελλάδας και των ανθρώπων της, όσο και την ξεχωριστή μας ταυτότητα, που μας διαφοροποιεί από τους ανταγωνιστές μας. Όσον αφορά τους ελληνικούς προορισμούς, νομίζω ότι πρέπει να κινηθούμε σε δύο βασικούς άξονες, τις επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές αλλά και στην βιωσιμότητα του τουριστικού μας προϊόντος».

 

Στο διαδικτυακό συνέδριο συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ενώ από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, ο Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, και ο Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων.

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ