Πρόταση για νέο πρόγραμμα μη επιστρεπτέας επιχορήγησης

Πρόταση για προώθηση νέου προγράμματος μη επιστρεπτέας επιχορήγησης από την Περιφέρεια Κρήτης, υπέβαλε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Το πλήρες κείμενο της πρότασης:

Ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες ή λίστα των επιχειρήσεων που θα λάβουν την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση απ’ το πρόγραμμα της περιφέρειας Κρήτης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Κρήτης». Δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η οικονομία, εξαιτίας της πανδημίας, οι τοπικοί επιχειρηματίες είχαν εναποθέσει πολλές ελπίδες στη συγκεκριμένη δράση. Δυστυχώς, οι προσδοκίες πολλών χιλιάδων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων διαψεύσθηκαν, καθώς μόλις περίπου 2.400 επιχειρήσεις συμπεριλήφθηκαν τελικά στην λίστα των δικαιούχων.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το πρώτο πρόγραμμα ανακοινώθηκε τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, ότι η διαδικασία ανάρτησης των επιτυχόντων στο διαδίκτυο ολοκληρώθηκε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, κι ότι η εκταμίευση αναμένεται μέσα στον Μάιο,  αντιλαμβάνεται κανείς ότι παρέρχεται μεγάλο χρονικό διάστημα απ’ την έναρξη ως την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ως εκ τούτου, πρέπει να γίνει άμεσα ο σχεδιασμός κι η ανακοίνωση ενός ακόμα προγράμματος ενίσχυσης από την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος  για τις επιχειρήσεις που ασφυκτιούν και βρίσκονται σε οριακό σημείο για την επιβίωσή τους.

 Σε παλαιότερη –από 12 Ιανουαρίου– ανακοίνωση μας, είχαμε τονίσει την αναγκαιότητα να στηριχθούν οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου και εστίασης, που αποδεικνύεται βάσει στοιχείων ότι έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Επανερχόμαστε λοιπόν και ζητάμε ως παράταξη από την Περιφέρεια Κρήτης να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την προώθηση ενός επιπλέον προγράμματος μη επιστρεπτέας επιχορήγησης. Παράλληλα πρέπει ν ‘αποφευχθούν οι αστοχίες του πρώτου προγράμματος, ώστε να εξασφαλιστεί η ένταξη σε αυτό όσο το δυνατόν περισσότερων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Προς τούτο πρέπει να μειωθεί το μέγιστο ποσό από τις 40.000 Ευρώ του προηγούμενου προγράμματος, και φυσικά να εξαιρεθούν από το δικαίωμα νέας επιχορήγησης οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα των δικαιούχων που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Η περιφέρεια Κρήτης οφείλει να συνεχίσει να στέκεται αρωγός, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να συνδράμει με πόρους όσο το δυνατόν περισσότερους επιχειρηματίες κι εργαζόμενους, που καθημερινά πλήττονται απ’ τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content