Οι μαθητές του Ηρακλείου τίμησαν την 25η Μαρτίου

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων-προσκύνημα από μαθητές στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που οργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. 

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης κ. Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου ενώ στο μνημείο κατέθεσαν στεφάνια οι:  Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου στο τομέα Παιδείας Στέλλα Αρχοντάκη, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Μανόλης Μπελαδάκης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Καραγιαννίδης, εκπρόσωποι μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων Ηρακλείου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και των Προσκόπων. 

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων. 

Οι επετειακές εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 ως εξής:

I. ΓΕΝΙΚΑ

Από την 8η πρωινή ώρα της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023

1. Γενικός σημαιοστολισμός.

2. Γενικός σημαιοστολισμός των πλοίων που ναυλοχούν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

3. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2023, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αρ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 Β΄) Κ.Υ.Α., όπως ισχύει.

ΣΑΒΒΑΤΟ  25 ΜΑΡΤΙΟΥ  2023

ΩΡΑ  7:30

Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων θα σημάνουν χαρμόσυνα και η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα παιανίσει το Εωθινό.

ΩΡΑ  8:00

Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΩΡΑ 10:45

Επίσημη Δοξολογία.

Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά

Για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 θα μιλήσει ο κ. Τσερεβελάκης Γεώργιος, διδάκτορας Ελληνικής Φιλολογίας – εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Επισκοπής. 

ΩΡΑ 11:30     

Τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στο χώρο του μνημείου.

Επιμνημόσυνη δέηση

Κατάθεση Στεφάνων

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content