Νέες υποσχέσεις για τη λεωφ. Ελ. Βενιζέλου στο Γάζι

Νέα χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε για το Δήμο Μαλεβιζίου, που θα διατεθεί για το τμήμα εντός Γαζίου (από την οδό Μακεδονίας ως τον Άγιο Νικόλαο) της λεωφ. Ελ. Βενιζέλου, από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Μ. Μποκέα, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα θα δοθούν 3,55 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για τις Περιφέρειες για τον κεντρικό ιστό του Γαζίου.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μποκέα, προβλέπονται να διατεθούν τα ακόλουθα ποσά για τα αντίστοιχα έργα:

?1,6 χιλιόμετρα (με εκκίνηση από τον Ξηροπόταμο) συνολικού προυπολογισμού 9 εκατομμυρίων ευρώ, με 6 εκ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, 1 εκ μέσω της Περιφέρειας Κρήτης, 1,5 εκ ίδιους πόρους του Δήμου και 0,5 εκ μέσω του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

?Το τμήμα της Ανόδου, συνολικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ μέσω των ανταποδοτικών οφελών της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης –  Αττικής

?Το τμήμα από την συμβολή με την οδό Μακεδονίας έως τον Άγιο Νικόλαο, συνολικού προϋπολογισμού 3.552.000€ μέσω του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης για τις Περιφέρειες.

 

Με βάση τη μελέτη του έργου θα κατασκευαστούν: 

– Ενιαίο κατάστρωμα οδού με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση συνολικού πλάτους 6,60μ.,

– Ενιαία διαχείριση των στρώσεων στα πεζοδρόμια εξασφαλίζοντας το σύνολο της διεκδίκησης του ελεύθερου χώρου κίνησης,

– Πεζοδρόμια εκατέρωθεν της οδού με ελάχιστα πλάτη 2,10μ. 

– Ποδηλατόδρομος (λωρίδα ποδηλάτου) εκατέρωθεν της οδού πλάτους 1,5μ., 

– Υψηλές και χαμηλές φυτεύσεις, γραμμικές, στο μεγαλύτερο μήκος της εξωτερικής λωρίδας του πεζοδρομίου για οπτικό και λειτουργικό διαχωρισμό της κίνησης και της στάθμευσης παρά την οδό, 

– Τοπικές εσοχές για εξυπηρέτηση της δημόσιας συγκοινωνίας και τροφοδοσίας καταστημάτων, 

– Τοποθέτηση ιστών φωτισμού για το οδόστρωμα σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές και επί των ιδίων, τοποθέτηση δευτερευόντων προβολέων για φωτισμό των πεζοδρομίων σε απόσταση 22 μ. περίπου και εναλλάξ στα απέναντι πεζοδρόμια (μέση απόσταση 11μ.)

– Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (σταθερά παγκάκια και μικροί κάδοι απορριμμάτων).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content