Ο κορωνοϊός χτυπά σε σχολεία του Ηρακλείου

Η μια πληροφορία αφορά στο 2ο Λύκειο Ηρακλείου, σύμφωνα με την οποία ο ιός προσέβαλε μια μαθήτρια του σχολείου. Αμέσως οι υπηρεσίες του ΕΟΔΥ άρχισαν τη διαδικασία ιχνηλατήσεων, σύμφωνα με το γνωστό πλέον πρωτόκολλο. Ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα αποφασιστεί αν θα λειτουργήσει ή όχι το σχολείο αύριο Δευτέρα.

Το άλλο σοβαρό επίσης περιστατικό αφορά στα συστεγαζόμενα 28ο και 57ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου της περιοχής Θερίσου, όπου επιβεβαιώθηκε σήμερα κρούσμα σε μια δασκάλα παράλληλης στήριξης, η οποία μάλιστα είχε έρθει σε πολλές επαφές με μαθητές αλλά και συναδέλφους της. Και εκεί πραγματοποιούνται τώρα ιχνηλατήσεις και αναμένονται σχετικές αποφάσεις για τη λειτουργία του σχολείου.

‘Οσο για το κρούσμα σε μαθητή του 7ου ΓΕΛ Ηρακλείου, το παιδί απουσίαζε από το σχολείο τις τελευταίες μέρες και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του, που σημαίνει ότι δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ανησυχίας. Πάντως η κατάσταση παρακολουθείται στενά και στο συγκεκριμένο σχολείο, που εκτός απροόπτου μάλλον θα λειτουργήσει αύριο Δευτέρα.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ