Στις Μοίρες το μεσημέρι η κυβερνητική αντιπροσωπεία

Στις Μοίρες βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο υφυπουργος Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο ευρωβουλευτής Μαν. Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής Μάξ. Σενετάκης και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ Βαγγ. Καρκανάκης, που επισκέφθηκαν το δημαρχείο Φαιστού όπου πήραν μέρος σε σύσκεψη για τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Μεσαρά.

Στη σύσκεψη πήραν επίσης μέρος ο περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης και βέβαια ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγ. Νικολιδάκης.

Στη μακρά συζήτηση που έγινε κυριάρχησαν θέματα σχετικά με προγράμματα χρηματοδότησης και ο υφυπουργός κ. Κεφαλογιάννης υποσχέθηκε ότι σε όλες τις προσπάθειές του ο Δήμος Φαιστού θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή του.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης η κυβερνητική αντιπροσωπεία είχε συνάντηση και με τον σεβ. Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο, ο οποίος τους παρουσίασε συνοπτικά το έργο που συντελείται από την τοπική Εκκλησία σε πολλούς τομείς, καθώς και τις ανάγκες που υπάρχουν για την περαιτέρω ενίσχυσή του.

Tα θέματα της σύσκεψης

 

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ξεχώρισε εκείνο του Φράγματος του Πλατύ που θα φέρει νερό στο νότιο Ρέθυμνο και στο Φράγμα Φανερωμένης.

Ο κ. Μαν. Κεφαλογιάννης επανέφερε το θέμα για το «Λιμάνι του Νότου» στο Τυμπάκι, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Μακάριος έθεσε το θέμα του δρόμου που διασχίζει την πεντάκλιτη  Βασιλική, όπου ήταν η έδρα της πρώτης Μητρόπολης της Αποστολικής Εκκλησίας της Κρήτης και που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Μητρόπολη.

Ο κ. Μ. Σενετάκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για ουσιαστική προώθηση μεγάλων έργων.

Ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης ζήτησε ουσιαστικά «Συγκρητισμό» για να προωθηθούν τα μεγάλα έργα τόσο της Μεσαράς, όσο και της Κρήτης.

Ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, τόνισε ότι μπαίνουν οι βάσεις για να αλλάξει όψη ο Δήμος Φαιστού, για πρώτη φορά με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις.

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ