Κρητικός φοιτητής σε πείραμα εκτόξευσης πυραύλου στον Αρκτικό Κύκλο
Ο Γιώργος Ψαλτάκης είναι ο φοιτητής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στην Κρήτη, ο οποίος συμμετείχε μαζί με άλλους 23 φοιτητές από Ευρώπη και Καναδά στο πρόγραμμα Fly a Rocket του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

Μόλις 21 ετών κατάφερε να βρίσκεται στην τελική ομάδα συμμετεχόντων αφού κατέθεσε το βιογραφικό του και απάντησε σε κάποιες τεχνικές ερωτήσεις κατά την αίτηση που υπέβαλλε στον ESA.

Ο 21χρονος φοιτητής πήγε στις 10 Οκτωβρίου στη Νορβηγία έχοντας προετοιμαστεί τον τελευταίο χρόνο όπως και οι υπόλοιποι φοιτητές με εργασίες πάνω στις βασικές αρχές της αεροδιαστημικής, μελετώντας εγχειρίδιο επιτροχιακής μηχανικής, κλασικής μηχανικής, ενώ έκανε εργασίες σε πεδία από φυσική μέχρι προγραμματισμό.

Η εμπειρία του Έλληνα φοιτητή μοναδική και όπως είπε αυτό που θα κρατήσει είναι η πολύ καλή συνεργασία με τους άλλους φοιτητές αλλά και το γεγονός ότι βρέθηκε δίπλα σε επαγγελματίες του χώρου που δεν πίστευε μέχρι και πριν από λίγο καιρό ότι θα συναντήσει. «Αυτό ήταν το πρώτο πρόγραμμα της ESA στο οποίο συμμετείχα. Η εμπειρία ήταν μοναδική. Ήμασταν στον Αρκτικό Κύκλο βλέπαμε το Βόρειο Σέλας και ήμασταν δίπλα σε επαγγελματίες του χώρου μαθαίνοντας όλα τα μυστικά τους πάνω στην αεροδιαστημική.ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ