Η ζωή νίκησε τον θάνατο στην Κρήτη το 2021- Δωρεές οργάνων που συγκλόνισαν
Δύσκολη χρονιά το 2021 που μόλις μας άφησε. Ακόμα δυσκολότερη για κάποιες οικογένειες στην Κρήτη που είδαν με συντριβή τους ανθρώπους τους να φεύγουν από τη ζωή. Άνθρωποι νέοι πριν καν ξεκινήσουν τη ζωή τους και άλλοι που έφυγαν σε ηλικίες δημουργικές αφήνοντας πίσω μικρά παιδιά.

Η Κρήτη και οι άνθρωποι της πρωτοπορώντας για άλλη μια φορά εκεί που ξεχείλισε ο πόνος χάρισαν την ελπίδα και έστειλαν μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο δωρίζοντας τα όργανα των ανθρώπων τους και χαρίζοντας ζωή.

Οι πρώτες μεταμοσχεύσεις της χρονιάς

Οι πρώτες μεταμοσχεύσεις του 2021 είχαν άρωμα Κρήτης και έγιναν στο Ιπποκράτειο από το ΑΠΘ.

Χάρη στη δωρεά οργάνων 63χρονου, ο οποίος απεβίωσε στις 7 Ιανουαρίου από ισχαιμικό αγγειακό επεισόδιο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση ήπατος σε 66χρονη με κίρρωση ήπατος, η οποία βρισκόταν στη λίστα για 39 μήνες ενώ μεταμόσχευση νεφρού έγινε σε άντρα 41 ετών, ο οποίος υποβαλλόταν σε πρόγραμμα υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας του για περισσότερα από δύο χρόνια.

Χαρακτηριστική ήταν και η ανάρτηση που είχε κάνει στις 29 Ιανουαραρίου ο συντονιστής μεταμοσχεύσεων του Βενιζελείου Κώστας Χαχλιούτης.

Η Αρετή Σηφάκη έδωσε ζωή σε έξι ανθρώπους

Μια γυναίκα χαμογελαστή και δοτική ένας άνθρωπος γεμάτος χαρά και όρεξη για ζωή πήγε στις αρχές Δεκεμβρίου στα επείγοντα του ΠΑΓΝΗ γιατί είχε πονοκέφαλο. Δυστυχώς η Αρετή Σηφάκη, μητέρα τριων ανηλίκων παιδιών, έμεινε εγκεφαλικά νεκρή.

Η οικογένεια της πήρε τη γενναία απόφαση να χαρίσει ζωή. Έτσι η Αρετή “ζει” πλέον μέσα από έξι συνανθρώπους που πήραν τα όργανα της.

Η υπόθεση της Αρετής συγκλόνισε και γέννησε την ελπίδα για όσους περιμένουν για χρόνια στη λίστα για ένα όργανο.

 

Ο Μανώλης έσβησε, η ελπίδα γεννήθηκε

Μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή έδωσε με το θάνατο του ο 38χρονος Μανώλης Λουμπάκης ο οποίος νοσηλεύτηκε για ένα και πλέον μήνα στην εντατική του ΠΑΓΝΗ μετά από τροχαίο

Ο άτυχος πατέρας δύο παιδιών είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση και είχε παρουσιάσει ενδοκρανιακή πίεση και άμεσα είχε διασωληνωθεί από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου εισήχθη στη ΜΕΘ.

Όλοι πίστευαν πως η κατάστασή της υγείας του εξελισσόταν καλά μέχρι που υπέστη ραγδαία επιδείνωση και τελικά δεν τα κατάφερε, αφού όπως διαπιστώθηκε ήταν κλινικά νεκρός, λίγες μέρες πριν εκπνεύσει το 2021.

Η οικογένεια του μέσα στην συντριβή της αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων χαρίζοντας ζωή.ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ