Μπουλντόζες στο ΒΟΑΚ σε δύο μήνες – Τι είπε ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη στη ΔΕΘ

Για το έργο του ΒΟΑΚ που ξεκινάει να υλοποιείται στην Κρήτη, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ.

O πρωθυπουργός ανέφερε πως τα έργα για το πρώτο τμήμα του ΒΟΑΚ, Νεάπολη – Χερσόνησος αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων δύο μηνών.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Έχουμε μιλήσει αναλυτικά για το έργο αυτό το οποίο θεωρώ ίσως το πιο κρίσιμο και σημαντικό οδικό έργο στην χώρα, όχι γιατί είμαι Κρητικός, αλλά διότι η Κρήτη δεν μπορεί να δει το μέλλον της χωρίς έναν ασφαλή και σύγχρονο δρόμο όπως αυτόν τον οποίο σχεδιάζουμε.

Ο ΒΟΑΚ δεν θα γίνονταν ποτέ με αυτά τα οποία έλεγε η προηγούμενη κυβέρνηση, ήταν ένα ακόμη έργο που ήταν ζωγραφισμένο, αν όχι σε μουσαμάδες, υπήρχε μόνο στην φαντασία κάποιων. Οι πρώτες μπουλντόζες στον ΒΟΑΚ, στο ένα από τα τρία τμήματα το οποίο θα γίνει ως δημόσιο έργο, το κομμάτι Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος θα μπουν ενδεχομένως και μέσα στους δυο επόμενους μήνες. Ελπίζω να είμαι εκεί για να μπορώ να σηματοδοτήσω το πόσο σημαντικό είναι ότι οι Κρητικοί θα δουν επιτέλους πως αυτό το έργο θα αρχίσει να κατασκευάζεται.

Ακολουθεί το έργο που γίνεται με σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα που αφορά το υπόλοιπο κομμάτι γύρω από την Χερσόνησο και απομένει το μεγάλο τμήμα το οποίο θα γίνει με σύμβαση παραχώρησης και χρειάζεται περισσότερη ωριμότητα και πιστεύουμε ότι η προετοιμασία θα έχει ολοκληρωθεί στους επόμενους 18 μήνες. Δεν έχω πια καμία αμφιβολία ότι ο ΒΟΑΚ θα γίνει. Και νομίζω ότι θα χρειαστούμε και τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να μην βλέπουμε την μικρή εικόνα, την ενδεχόμενη διαφωνία για κάποια λεπτομέρεια της χάραξης, να μην δημιουργήσουμε δηλαδή πρόβλημα στη δική μας γειτονιά και να δούμε την μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα έχει να κάνει με το ότι για πρώτη φορά υπάρχει συνολικός συνδυασμός, πόροι και βούληση μιας κυβέρνησης και εμού προσωπικά, προκειμένου το έργο αυτό να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content