9 Δεκεμβρίου η δίκη για το διπλό φονικό των Ανωγείων


Με την κατάθεση των υπολοίπων μαρτύρων θα συνεχιστεί στις 9 Δεκεμβρίου η δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020.

Απαντήσεις στα ερωτήματα αν αυτός που πυροβόλησε πρώτος ήταν ο κατηγορούμενος, αν ο 32χρονος Γιώργος Ξυλούρης ήταν όρθιος, γονατιστός ή ανάσκελα και αν πυροβολήθηκε από πίσω, πλάγια ή από μπροστά και πως σκοτώθηκε ο Λευτέρης Καλομοίρης ζήτησε από τους μάρτυρες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, στη δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020.

Στη δεύτερη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης εξετάστηκαν τρεις αυτόπτες μάρτυρες, με τις καταθέσεις τους να γίνονται με μεγάλη ένταση ειδικά του αδελφού του Λευτέρη Καλομοίρη. Ακολούθησε η κατάθεση του ξαδέλφου του κατηγορούμενου και στη συνέχεια ενός ακόμα αυτόπτη μάρτυρα.

Από τη μεριά των δικηγόρων υποστήριξης κατηγορίας, όπως και πρωτόδικα, έγινε προσπάθεια να αναδειχθεί ότι ο κατηγορούμενος ήταν αυτός που πυροβόλησε πρώτος, ενώ από τη μεριά της υπεράσπισης οι ερωτήσεις τους έδιναν έμφαση στο ότι ο 32 χρόνος Γιώργος Ξυλούρης, έφυγε από το σπίτι του, πήρε το όπλο από το όχημα του και κινήθηκε προς το σπίτι των Καλομοίρηδων.

Η δίκη διακόπηκε αργά το μεσημέρι για τις 9 Δεκεμβρίου όταν και θα εξεταστούν οι υπόλοιποι μάρτυρες.

Το δικαστήριο έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας με τις δύο οικογένειες να μοιράζονται η μεν οικογένεια Καλομοίρη το χώρο στάθμευσης και η οικογένεια Ξυλούρη το αίθριο του δικαστικού μεγάρου, ενώ στο κτήριο ανάμεσα τους υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

 

 

Χανιώτικα ΝέαΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content