Συγκίνηση για την απώλεια του Χρήστου Παπάζογλου

Σε ηλικία 88 ετών “Έφυγε ένας πολύ γνωστός και αγαπητός Ηρακλειώτης, ο ζαχαροπλάστης Χρήστος Παπάζογλου, που για πολλές δεκαετίες διατηρούσε το παραδοσιακό του κατάστημα στην αρχή της οδού Χάνδακος.

Ο πάντα ευγενικός και καλοκάγαθος Χρήστος ήταν ένας από τους πιο φημισμένους παρασκευαστές παγωτού και μπουγάτσας. Όταν άρχισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία, ήταν υπάλληλος του μεγάλου δασκάλου της μπουγάτσας Κιρκόρ. Αργότερα αποχώρησε και δημιούργησε το δικό του ζαχαροπλαστείο στην οδό Χάνδακος, όπου εφάρμοσε όλη την τεχνική που γνώριζε όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα. Μετά από χρόνια, όταν επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί, έκλεισε το δικό του ζαχαροπλαστείο και επέστρεψε στου “Κιρκόρ”, όπου αυτή τη φορά συνεργάσθηκε με τους διαδόχους του Κιρκόρ, μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Ο Χρήστος Παπάζογλου, όπου και αν πήγαινε, με όποιους κι αν συνεργάσθηκε, άφηνε μόνο θετικές αναμνήσεις. Έτσι θα τον θυμούνται πάντα και οι παλαιότεροι Ηρακλειώτες, ως ένα άνθρωπο ευγενέστατο και ως ένα άριστο τεχνίτη της μπουγάτσας και του παγωτού, που είχε παντού μόνο φίλους!

Η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ” απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Κ.Τ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content