Στη Χερσόνησο ο Γ. Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος

Στην ατζέντα της συζήτησης μείζονα θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού – Σέγκος : Θέτουμε συγκεκριμένα αιτήματα προς την πολιτεία αναπτύσσοντας στρατηγικές ανάπτυξης στον τόπο μας

Το Δήμο Χερσονήσου επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευθύμιος Μπακογιάννης. 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου έθεσε στον κ. Μπακογιάννη μείζονα θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού και ανάπτυξης σύγχρονων δομών αστικού περιβάλλοντος. 

«Οραματιζόμαστε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε στρατηγικές χωρικού σχεδιασμού με ορίζοντα τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος. 

Ο κ. Σέγκος έθεσε στον κ. Μπακογιάννη θέματα κατάρτισης τοπικών πολεοδομικών σχεδίων, οριοθέτησης και διευθέτησης ρεμάτων αλλά και προτάσεις για τη διαχείριση της εκτός σχεδίου δόμησης με αίτημα την παράταση για την εκτός σχεδίου δόμηση. Παράλληλα ζητήθηκε η εξυπηρέτηση άμεσων αναγκών Πολιτικής Προστασίας για τουριστικές περιοχές. 

«Ο σχεδιασμός στο Δήμο Χερσονήσου γίνεται με βάση τόσο βραχυπρόθεσμες όσο και μεσομακροπρόθεσμες αναπτυξιακές προοπτικές. Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος στον οποίο θέσαμε τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του τόπου μας», επεσήμανε ο κ. Σέγκος. 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος για τη θετική διάθεση να δοθούν λύσεις σε ζητήματα χωρικού σχεδιασμού σε μία περιοχή που υπέστη μεγάλες καταστροφές από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα το φθινόπωρο του 2020. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου Γιώργος Χειρακάκης, ο Αντιδήμαρχος Μανόλης Καλαϊτζάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χερσονήσου Μιχάλης Καρακατσάνης και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content