Για τον Θεοχάρη Δετοράκη συλλυπητήρια από τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Ανδρέα

Η παρακαταθήκη της γραφίδας του, «κτήμα ες αεί», συγκαταλέγεται στις εγκρατέστερες του κρητικού πολιτισμού. Πολύτιμοι λίθοι τα έργα του, για όλους τους επιγενομένους μελετητές, επιστήμονες και φιλομαθείς αναγνώστες.

Στο πολύπλευρο έργο του, ιστορία, εκκλησιαστική γραμματεία, λαογραφία, κέντρο έχει την Κρήτη, αλλά όχι μόνο. Στην εκκλησιαστική γραμματεία ελκύεται από αγίους, λογίους και κείμενα των, που συνδέθηκαν με την Κρήτη αλλά και πέραν της Μεγαλονήσου.

Η δυσεύρετη επιστημονική του κατάρτιση, δεν τον δυσκόλευε να προσαρμόζει τις διαλέξεις του, ανάλογα με το ακροατήριο, τις δε ακαδημαϊκές του παραδόσεις, στο γνωστικό επίπεδο των μαθητών του, κι έχω εμπειρία γι’ αυτό. Είχα την ευλογία να τον έχω καθηγητή στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου. Από τις διακρίσεις του, αναφέρω μόνο, τη χειροθεσία σε Άρχοντα από τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη Βαρθολομαίο και το βραβείο Καζαντζάκη.

Υπεύθυνος, αξιοσέβαστος, έντιμος, δίκαιος, ανθρώπινος. Βιωματικός εκφραστής και όχι θεωρητικός, στη σχέση του με την εκκλησιαστική μας παράδοση.

Τελέσαμε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νέστορα, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τρισάγιο, στο άκουσμα της εις Κύριον εκδημίας του.

Συλλυπούμεθα εγκαρδίως την κα Άννα, τον Στάθη, την Μαρίνα και όλη του την οικογένεια.

Από το τρισάγιο στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νέστορος, στο πολιτιστικό της Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content