Να αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια για να επιδοτηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των κτηνοτρόφων μας

Του Νίκου Αντωνακάκη

Η απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε σε όλη την Ευρώπη μία τεράστια ενεργειακή ανασφάλεια. Μία έκρηξη των τιμών του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας. Μία αύξηση του πληθωρισμού σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ένα δυσανάλογο βάρος στα νοικοκυριά.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί από την πρώτη ώρα να απαλύνει τα βάρη της ελληνικής κοινωνίας από τις αυξήσεις της ενέργειας και των ειδών πρώτης ανάγκης. Από τη λαίλαπα των αυξήσεων δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας. Με δυσβάστακτες αυξήσεις στα λιπάσματα και στις ζωοτροφές.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχώρησε στη λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πληττόμενων αγροτών και κτηνοτρόφων. Με την επιδότηση για την αγορά των λιπασμάτων και των ζωοτροφών. Ορθών μέτρων. Αναγκαίων για τη στήριξη των αγροτών μας και των κτηνοτρόφων μας. Που επλήγησαν βάναυσα. Που κινδύνευσε το εισόδημά τους με την τρομακτική αύξηση λιπασμάτων και ζωοτροφών.

Ορθή απόφαση. Αναγκαία απόφαση. Με μία ένσταση. Ενώ για την αγορά λιπασμάτων και την επακόλουθη επιδότηση, αυτά θα έπρεπε να έχουν αγοραστεί από το διάστημα Σεπτέμβριος 2021-Σεπτέμβριος 2022 για την επιδότηση των ζωοτροφών ελήφθησαν υπόψη τα εισοδηματικά κριτήρια του 2020. Με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων, η συντριπτική πλειοψηφία να μείνει εκτός πληρωμής.

Είμαι βέβαιος, και τα μηνύματα είναι θετικά, ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα διορθώσει αυτή την ανορθογραφία. Ώστε να μπορέσει να επιδοτηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των κτηνοτρόφων μας.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content