Τη Δευτέρα στις 12:00 η κηδεία του Κωνσταντίνου – Από 6 έως 10:30 η σορός στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης

Ανακοίνωση για τις λεπτομέρειες της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που θα γίνει τη Δευτέρα, εξέδωσε η οικογένειά του.

Ειδικότερα, η σορός του  τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα βρίσκεται τη Δευτέρα από τις 6:00 έως τις 10:30 το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Στη συνέχεια, η εξόδιος ακολουθία, θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Η οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους δωρεές σε ιδρύματα, αντί στεφάνου.

Αναλυτικά, η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας:  

«Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα τελεστεί στις 12.00μμ, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Από τις 06.00πμ εως τις 10.30πμ προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Η Οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους αντί στεφάνου να γίνουν δωρεές σε κάποιο από τα ακόλουθα ιδρύματα ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους:

‘ΕΛΠΙΔΑ’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

AXION HELLAS
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ AURORA

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,
ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

Πικραμμένος και Μενδώνη θα εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση

Το πρωί ανακοινώθηκε ότι «η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου από τον Αντιπρόεδρό της Παναγιώτη Πικραμμένο και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη», μία αναβάθμιση που αποφασίστηκε επειδή στην Αθήνα θα βρεθούν για την κηδεία αρχηγοί κρατών.

Οι διεργασίες όσον αφορά την κηδεία αλλά και την ταφή του Κωνσταντίνου (που όπως ανακοινώθηκε θα ταφεί ως ιδιώτης), αφορούν τόσο την κυβέρνηση για τα μέτρα ασφαλείας και τις εργασίες στο Τατόι όσο και την οικογένεια του τέως βασιλιά για τα πρόσωπα που θα προσκληθούν.

Η κυβέρνηση, ήδη από νωρίτερα, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα αν η οικογένεια του τέως βασιλιά εχόταν σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη για την παραμονή της σορού του στο παρεκκλήσι για κάποιες ώρες πριν την κηδεία.

Αυτό που εξηγούσαν κυβερνητικές πηγές είναι ότι πρόβλημα θα αποτελούσε αν το προσκύνημα στη σορό του Κωνσταντίνου ήταν τριήμερο, γεγονός που θα παρεπέμπε σε αποχαιρετισμό με τιμές αρχηγού κράτους σε επίπεδο διαδικασίας.

Οι εργασίες στο Τατόι

Σε δεύτερο επίπεδο οι εξελίξεις αφορούν σε όσα συμβαίνουν στο Τατόι, στον χώρο όπου είναι θαμμένοι οι γονείς του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, δίπλα στους οποίους θα ταφεί ο ίδιος.

Τα τελευταία 24ωρα μηχανήματα βαρέως έργου βρίσκονται στην περιοχή με στόχο να γίνουν οι κατάλληλες προετοιμασίες ώστε η ταφή του Κωνσταντίνου να γίνει χωρίς απρόοπτα.

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content