Συλλυπητήριες δηλώσεις και ψηφίσματα για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη

 Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δ.Ε.Ε.Π. (Νο.Δ.Ε.) Ηρακλείου, εκφράζουν την βαθιά οδύνη τους για την απώλεια του βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. και πρώην Υφυπουργού Μανούσου Γ. Βολουδάκη.

Η παράταξη, η τοπική κοινωνία και η χώρα, χάνουν ένα άξιο και ευυπόληπτο μέλος τους, έναν Κύριο και ένα Μαχητή που ο σύντομος βίος του αφήνει ανεξίτηλα στην μνήμη μας την εντιμότητα, το ήθος, την διάθεση προσφοράς, την ευγένεια, την ντομπροσύνη και την καλοσύνη που τον διέκριναν. 

Να είναι ελαφρύ το χώμα της κρητικής γης που θα τον σκεπάσει και
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ. 

Στην σύζυγό του Σέβη και στα παιδιά του Γιώργο, Σήφη και Δάφνη εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια. 

 

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με οδύνη τον βουλευτή Χανίων Μανούσο Βολουδάκη, έναν άξιο πολιτικό, έναν ακέραιο άνθρωπο και έναν πολύτιμο αγωνιστή της παράταξής μας.

Με σπουδές στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος. Εξελέγη βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία το 2007, το 2012 και το 2019. Διετέλεσε επίσης Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης από το 2005 έως το 2006 και Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την περίοδο 2012-2013.

Στην οικογένειά του απευθύνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Η γενναιότητα και το ήθος του Μανούσου Βολουδάκη θα λείψουν από τη δημόσια ζωή. Θα αποτελούν, ωστόσο, πάντα οδηγό για όλους εμάς στην επιδίωξή μας να ενώσουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες για να πετύχουμε την καλύτερη εκδοχή της Ελλάδας.

Λόγω της απώλειας του Μανούσου Βολουδάκη, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου».

 

Δήλωση Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη.

«Η είδηση της απώλειας του Μανούσου Βολουδάκη, ενός ξεχωριστού Κρητικού, ενός εκλεκτού συναδέλφου, με γεμίζει θλίψη και οδύνη.

Υπήρξε ένας άνθρωπος που τίμησε, με ανιδιοτέλεια, με δυναμισμό και ευγένεια, τα Χανιά και την Κρήτη.

Υπηρέτησε με ήθος και αφοσίωση την Παράταξή μας, τη Νέα Δημοκρατία.

Στάθηκε δίπλα στους πολίτες και την Κρήτη. Αρωγός και ακούραστος συμπαραστάτης, στα προβλήματά τους.

Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο, στα λατρεμένα του παιδιά και στους οικείους του.

Θα είναι πάντα υπερήφανοι για τον Μανούσο.

Καλό ταξίδι Μανούσο φίλε μου.»

 

Συλλυπητήρια δήλωση Μάξιμου Σενετάκη

Με αφορμή τον πρόωρο θάνατο του βουλευτή ΝΔ Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη, ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Με οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη. Ο Μανούσος ήταν προσωπικός και οικογενειακός μου φίλος. Ήταν ένας εξαίρετος επιστήμονας. Ένας άξιος πολιτικός. Ένα πρότυπο οικογενειάρχη. Η απώλεια για τα Χανιά είναι μεγάλη. Πολιτικοί άνδρες με το ήθος και το ανοικτό μυαλό του Μανούσου είναι δυσεύρετοι.
Εκ μέρους και της οικογένειας μου εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και πρωτίστως στη σύζυγο του και μητέρα των τριών παιδιών του, Σέβη. Εγώ και η σύζυγος μου Κωστάντζα θα είμαστε δίπλα τους.

 

 

Δήλωση Γιάννη Κεφαλογιάννη για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη

«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του αγαπητού μου συναδέλφου και φίλου Μανούσου Βολουδάκη, με τον οποίο συνυπηρετήσαμε για πολλά χρόνια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Μανούσος πορεύτηκε πάντοτε με ήθος και εντιμότητα στον προσωπικό και πολιτικό του βίο και παρέμεινε αταλάντευτος στις ιδέες και τα πιστεύω του, ιδιαίτερα για τον τόπο του, τα Χανιά. Υπήρξε εξέχον στέλεχος της παράταξης μας, μα πάνω από όλα λάτρης της Κρήτης και των ανθρώπων της. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του»

 

Ο Γρηγόρης Ροκαδάκης για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη

Με μεγάλη συγκίνηση πληροφορήθηκα την απώλεια του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, ενός ανθρώπου που τίμησε τα Χανιά και την Κρήτη ολόκληρη ως έντιμος και δημιουργικός πολιτικός.

Είχα την τιμή να συνεργασθώ μαζί του ως Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και παρακολούθησα το σημαντικό έργο που επιτέλεσε ως υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Αξίζει να μνημονεύσω τις επιτυχείς προσπάθειές του για την δημιουργία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, στον οποίο συγχωνεύθηκαν ο ΟΑΔΗΚ και ο ΟΑΝΑΚ.

Ο Μανούσος Βολουδάκης ξεχώριζε για το ήθος του, για την ανιδιοτέλειά του, αλλά και για τις πολλές αρετές και ικανότητές του, ενώ υπήρξε ανέκαθεν Αγωνιστής της πρώτης γραμμής για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Τα Χανιά, η Κρήτη και η ΝΔ χάνουν σήμερα ένα πρωτοπόρο πολιτικό στέλεχος, που αφήνει πίσω του ένα πραγματικά δυσαναπλήρωτο κενό.

Στην σύζυγο και τα παιδιά του απευθύνω τα εγκάρδια συλλυπητήριά μου.

 

 

Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη για το θάνατο του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετά την ανακοίνωση για τον αδόκητο θάνατο του βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η είδηση του πρόωρου θανάτου του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη μας θλίβει βαθιά. Ένας πολιτικός με συνέπεια και εντιμότητα. Ένας Βουλευτής που τιμήθηκε από την κοινωνία των Χανίων, την οποία υπηρέτησε σε κάθε βήμα της πολιτικής του διαδρομής. Ο θάνατός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στα Χανιά, στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στην Ελληνική Βουλή και βεβαίως στους συνεργάτες και την οικογένειά του. Η μνήμη του θα αποτελεί για όλους μας πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό.  Ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα τρία του παιδιά».

 

 

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη

Ένας άξιος πολιτικός της Κρήτης, ένας μαχητής με υποδειγματικό ήθος και ικανότητες, ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης, έπαψε να βρίσκεται κοντά μας.

Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν γνώστης των τοπικών προβλημάτων και αξιώθηκε να προσφέρει πολύ σημαντικές υπηρεσίες στην Κρήτη.

Όσοι είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε μαζί του, θα θυμόμαστε πάντα την αγάπη του για το νησί μας, την αγωνιστικότητα που τον διέκρινε και την βαθιά πίστη και αισιοδοξία του για ένα καλύτερο αύριο.

Στην σύζυγο, τα παιδιά του και τους οικείους του απευθύνω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.

 

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη

Ο Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε ένας ευπατρίδης πολιτικός, υπόδειγμα ήθους και δημιουργικής παρουσίας. Έδωσε πολλά και ασφαλώς θα προσέφερε περισσότερα. Το κενό  που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Η τόσο πρόωρη αναχώρησή του, στερεί τον τόπο μας από μια υποδειγματική προσωπικότητα στο πολιτικό πεδίο, στην δημόσια ζωή και στην προάσπιση του κοινού καλού.   

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.

 

 

Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη

Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Η είδηση του αναπάντεχου χαμού του βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη μας γέμισε με θλίψη.

Εκ μέρους του Δ.Σ. και του Συλλόγου μας εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του.

Αναβάλλομε την προγραμματισμένη σύσκεψη των θεσμικών εκπροσώπων της Πολιτείας και της Κρήτης την Παρασκευή 10-2-2023 στο πατρικό του Μίκη Θεοδωράκη στο Γαλατά Χανίων.

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΧΑΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε την απέραντη θλίψη και οδύνη που σκόρπισε η είδηση του θανάτου του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι.

Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν ένας αληθινός αγωνιστής της παράταξης ένας πραγματικός αγωνιστής της ζωής.

Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 2007, επανεξελέγη το 2012, όπως και στις τελευταίες εκλογές του 2019. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενώ συμμετείχε ενεργά σε πολλές επιτροπές της Βουλής.

Ο Μανούσους Βολουδάκης άσκησε με ανιδιοτέλεια και πάθος τα βουλευτικά του καθήκοντα πάντα δίπλα στους Χανιώτες και Χανιώτισσες ενώ ήταν ιδιαίτερα περήφανος για την καταγωγή του, τα Σφακιά. Η απώλεια του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην πολιτική ζωή του τόπου, στην τοπική κοινωνία, στους φίλους, στους συγγενείς και κυρίως στην οικογένεια του.

Ο Πρόεδρος, τα στελέχη και όλα τα μέλη της ΔΕΕΠ Χανίων εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην σύζυγο του Σέβη και στα παιδιά του, Γιώργο, Σήφη και Δάφνη, και να γνωρίζουν ότι ο πατέρας τους άφησε μία λαμπρή παρακαταθήκη στην κοινωνία των Χανίων.

Αγαπητέ Μανούσο, καλοστραθιά… θα είσαι πάντα στις καρδιές μας, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!

 

Ανακοίνωση της Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης 

για το θάνατο του Βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη

Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει σε όλη την Κρήτη η απροσδόκητη απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη, ο οποίος επί σειρά ετών υπηρέτησε με συνέπεια, ήθος και ανθρωπιά κάθε πολιτικό αξίωμα που κατείχε.

Συνεργαστήκαμε στενά τα τελευταία τέσσερα χρόνια για κρίσιμα ζητήματα του νομού Χανίων και πάντα τον διέκριναν η ευθύτητα και η αμεσότητα. Ικανός, αποτελεσματικός και σταθερά κοντά στους ανθρώπους των Χανίων, αφήνει πίσω του ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα ουσιαστικής πολιτικής διαδρομής πολλών ετών.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, καθώς και στο σώμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τον αδόκητο θάνατο ενός άξιου μέλους του.

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΕΠ/ΝΔ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Με το άκουσμα της είδησης του θανάτου του βουλευτή Χανίων Μανούσου
Βολουδάκη, συνεδρίασε εκτάκτως η ΔΕΕΠ Χανίων όπου και αποφασίστηκε:
Να δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, συλλυπητήρια ανακοίνωση
Να καταθέσει στεφάνι προς τιμήν του εκλιπόντος
Να παραστεί σύσσωμη η ΔΕΕΠ Χανίων στην εξόδιο ακολουθία
Να γίνει δωρεά χρημάτων σε τοπικά ιδρύματα.

Ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ Χανίων
Γιώργος Μαρκουλάκης

Συλλυπητήρια δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Α.Κ. για τον θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη

Με αφορμή το θάνατο του Χανιώτη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσου Βολουδάκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η είδηση του θανάτου του Μανούσου Βολουδάκη, μας έχει σοκάρει όλους. Ένας νέος άνθρωπος, γεμάτος όρεξη για προσφορά στον τόπο του, «έφυγε» χτυπημένος, από το σοβαρό πρόβλημα υγείας, που αντιμετώπιζε με γενναιότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Υπήρξε ένας πολιτικός που πορεύτηκε πάντοτε με ήθος και εντιμότητα στον προσωπικό και πολιτικό του βίο, ενώ ήταν κι ένας από εκείνους, που εργάστηκαν με στοχοπροσήλωση, για την ιδέα του «μετασχηματισμού» του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, στην σημερινή του μορφή. 

Η απώλεια του είναι μεγάλη,  όπως και το κενό που αφήνει πίσω ο θάνατος του.

Η σκέψη όλων μας συνολικά στον Ο.Α.Κ., βρίσκεται στην οικογένεια του φίλου Μανούσου και κυρίως στα τρία ανήλικα παιδιά του. 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει» 

 

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Πλατανιά κ Ιωάννη Μαλανδράκη, για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη                                                                                        

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της απώλειας  του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

“…Η είδηση του θανάτου του  Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη μας γέμισε με θλίψη. Η μακρόχρονη παρουσία του στην πολιτική σκηνή χαρακτηρίστηκε από ήθος, πραότητα, ευγένεια και μετριοπάθεια, κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό φίλων και πολιτικών αντιπάλων. Τόσο η απλότητα του  χαρακτήρα του όσο και η προσφορά του στον τόπο του, απ’ όποια θέση κι αν υπηρέτησε, τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στην κοινωνία των Χανίων. Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαμε και προσωπικά μια άριστη συνεργασία για θέματα που αφορούσαν την περιοχή μας, με πάντα ξεκάθαρη την πρόθεση και τη διάθεσή του να βοηθήσει και να προσφέρει.  Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια,  στην οικογένειά του και στους οικείους του…”

 

Συλλυπητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη κ Καλογερή

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απροσδόκητη εκδημία του Βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη, που τόσο πρόωρα έφυγε από κοντά μας. Ο Μανούσος Βολουδάκης καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής, είτε από τη θέση του υπουργού, είτε από τη θέση του βουλευτή, υπηρέτησε τα Χανιά, αλλά και τη χώρα μας, με ακεραιότητα, ευθύτητα και συνέπεια, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την σπουδαία πολιτική παράδοση της οικογένειάς του. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγό του και τα τρία παιδιά του.  

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content