Πέθανε ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης

Πιο φτωχός ο πολιτικός κόσμος της Κρήτης αλλά και της ΝΔ, μετά τον θάνατο του βουλευτή Χανίων και πρώην υπουργού Μανούσου Βολουδάκη, που έφυγε από τη ζωή  σήμερα το πρωί σε ηλικία 57 χρονών, μετά από σκληρή αλλά άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο βουλευτής της ΝΔ είχε εισαχθεί το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο από όπου συνέχισε να δίνει τη μάχη με τον καρκίνο. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο οργανισμός του δεν άντεξε και κατέληξε σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένειά του, την τοπική κοινωνία των Χανίων και στους συναδέλφους του στη Βουλή και στο κόμμα του.

Ο Μανούσος Βολουδάκης αφήνει πίσω του τρία μικρά παιδιά, τον Γιώργο, τον Σήφη και την Δάφνη και τη σύζυγό του Σέβη Αμανατίδου.

Η είδηση του θανάτου του, βύθισε στο πένθος συγγενείς, φίλους αλλά και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μανούσος Βολουδάκης γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα, είχε σπουδάσει Οικονομολόγος στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατείχε μεταπτυχιακό τίτλο (Master’s) στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ της Αγγλίας.

Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ το 2007. Επανεξελέγη στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και τον Ιούλιο του 2019. Στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο (ΙΗ΄) συμμετέχει στις εξής επιτροπές της Βουλής: στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2005- 2006. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., από την οποία παραιτήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Από τον Ιούνιο του 2012 είναι Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τον Οκτώβριο του 2015 ως τον Ιουνίου του 2019, εργάσθηκε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας International Trade S.A., του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με έδρα τις Βρυξέλλες και τον Ιούλιο του 2019 επανεκλέχθηκε βουλευτής Χανίων.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content