Νικόλας Καρτσώνης: Ποιος είναι ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Merck

Μετά τον Αλμπερτ Μπουρλά της Pfizer και τον Μενέλαο Πάγκαλο της AstraZeneca, άλλος ένας Έλληνας βγαίνει στο προσκήνιο για τη μάχη που δίνει ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού και μάλιστα από κορυφαία θέση φαρμακευτικής εταιρείας.

Ο λόγος για τον Νικόλα Καρτσώνη (Nicholas Kartsonis) της Merck, της εταιρείας που ανέπτυξε το πρώτο αντιικό χάπι κατά του κορονοϊού, που εγκρίθηκε σήμερα (04.11.2021) από τη Βρετανία.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του ο Νικόλας Καρτσώνης είναι παθολόγος με ειδικότητα στις λοιμώδεις παθήσεις. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες εργάζεται ως επιστήμονας ιατρός στα Εργαστήρια Ερευνών της Merck (MRL), και επί του παρόντος είναι Αντιπρόεδρος Κλινικής Έρευνας σε Λοιμώδη Νοσήματα και Εμβόλια στο MRL και υπεύθυνος παγκόσμιας έρευνας και ανάπτυξης αντιικών φαρμάκων της εταιρείας.

Ο Νικόλας Καρτσώνης είναι γιος δύο Ελλήνων μεταναστών και έχει μεγαλώσει στο Νιου Τζέρσεϊ της Νέας Υόρκης. Ζει στο Penn Valley της Πενσυλβάνια και είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.

Τι έχει δηλώσει για την τιμή του φαρμάκου

Πρόσφατα, μιλώντας στο Associated Press για την τιμή του φαρμάκου της Merck που είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις στις ΗΠΑ, ο Νικόλας Καρτσώνης είχε δηλώσει ότι το τελικό κόστος της θεραπείας δεν θα φτάσει τα 700 δολάρια ανά θεραπεία.

“Καθορίσαμε αυτή την τιμή πριν έχουμε δεδομένα, οπότε αυτό είναι μόνο ένα συμβόλαιο”, είπε ο Καρτσώνης. “Προφανώς θα είμαστε υπεύθυνοι για αυτό και θα κάνουμε αυτό το φάρμακο όσο το δυνατόν περισσότερο προσβάσιμο, σε όσους περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μπορούμε”.

newsit.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content