Αλλάζουν όλα στους χάρτες της Google -Οι νέες λειτουργίες που έρχονται

Τα νέα updates των Google Maps θα διευκολύνουν τον χρήστη στην εύρεση εναλλακτικών διαδρομών και μέσων μετακίνησης, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος.

Όλοι όσοι χρησιμοποιούν τους χάρτες της Google, οδηγοί ή ταξιδιώτες, θέλουν να έχουν τις σωστές πληροφορίες και φυσικά διαθέσιμους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης που θα λαμβάνουν υπόψη τη βιωσιμότητα.

Με τις νέες ενημερώσεις, οι Google Maps επιτρέπουν την ανεύρεση «βολικών» διαδρομών είτε κινηθεί κάποιος πεζός είτε με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τις εναλλακτικές λύσεις στα αεροπορικά ταξίδια και φυσικά να κατανοήσει κάποιος τις εκτιμώμενες εκπομπές ρύπων των πτήσεων.

Οι διαθέσιμες επιλογές για αστικές μετακινήσεις, πέρα από την πλοήγηση με το αυτοκίνητο, αφορούν την κίνηση με τα πόδια ή τα ΜΜΜ, με την προϋπόθεση ότι οι χρόνοι ταξιδιού είναι συγκρίσιμοι και εφικτοί. Η συγκεκριμένη λειτουργία θα είναι διαθέσιμη τις επόμενες εβδομάδες σε περισσότερες από 15 πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως το Άμστερνταμ, η Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Μόντρεαλ, το Παρίσι, η Ρώμη και το Σίδνεϊ.

Παράλληλα, επεκτείνονται τα φίλτρα της αναζήτησης με σκοπό να μπορέσει ο χρήστης να βρει πληροφορίες για τρένα μεγάλων αποστάσεων και λεωφορείων. Εάν δηλαδή κάποιος θελήσει να ταξιδέψει με τρένο, οι χάρτες της Google θα του δώσουν πληροφορίες για τα δρομολόγια και τις τιμές εισιτηρίων, μαζί με τα links για να κάνει κατευθείαν κράτηση. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη για τα τρένα 38 χωρών και για τα λεωφορεία 15 χωρών.

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, για ορισμένους προορισμούς μπορεί να μην προφανές ότι τα τρένα αποτελούν μια καλή εναλλακτική λύση στις πτήσεις αεροπλάνων. Για αυτό τον λόγο, σε συνεργασία με τα Google flights, θα υπάρχουν προτάσεις για την πραγματοποίηση του ταξιδιού με τρένο. Αυτό αποτελεί μια πολύ πιο βιώσιμη λύση και καλό είναι όταν βολεύει, να την επιλέγετε.

Ακόμα, σε περίπτωση που ο μόνος τρόπος για να ταξιδέψετε από το σημείο Α στο Β είναι το αεροπλάνο, καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος του ταξιδιού σας μπορεί να ποικίλλει αρκετά ανάλογα με την πτήση που θα επιλέξετε. Με τα Google flights μπορείτε να δείτε τις εκτιμώμενες εκπομπές ρύπων για όλες σχεδόν τις πτήσεις και φυσικά να παίξετε με τα φίλτρα για να επιλέξετε την πιο φιλική προς το περιβάλλον.

car and motor.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content