Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη στα Εξάρχεια

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας έγινε σήμερα το πρωί , στην περιοχή των Εξαρχείων, με στόχο την εκκένωση κάποιων κτιρίων που τελούν υπό κατάληψη και φιλοξενούν πρόσφυγες και διάφορα άλλα άτομα.

Πρόκειται για μια μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση, στα πλαίσια των δηλώσεων που έχει κάνει ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ότι καταργείοται στην πράξη το λεγόμενο “άβατο” των Εξαρχείων.

Οι άντρες της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, εισήλθαν σε τέσσερα σπίτια κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, το ένα μάλιστα βρίσκεται στην οδό Σπύρου Τρικούπη.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα δυο εκ των τεσσάρων σπιτιών τελούσαν υπό κατάληψη. Η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές προσαγωγές ενώ τα σπίτια, εξετάζονται εξονυχιστικά τόσο για ναρκωτικά όσο και οπλισμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κτήρια βρίσκονταν υπό κατάληψη και σε αυτά έμεναν μετανάστες. Τα δύο από τα κτήρια την στιγμή της εφόδου της Αστυνομίας ήταν άδεια, όμως στα άλλα δύο υπήρχαν περίπου 80 μετανάστες που οδηγήθηκαν σε κλούβες της ΕΛΑΣ.

Τα συγκεκριμένα κτίρια τελούσαν υπό κατάληψη εδώ και τρία χρόνια.

 

Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο της ΕΛΑΣ

Αποφασισμένη να συνεχίσει τις επιχειρήσεις κατά των ναρκεμπόρων στα Εξάρχεια εμφανίζεται η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Από τις αρχές Αυγούστου μέχρι σήμερα, στελέχη της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών συνεπικουρούμενα από άνδρες της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας έχουν πραγματοποιήσει ούτε λίγο ούτε πολύ οκτώ επιχειρήσεις «σκούπα» στην πλατεία και τα πέριξ στενά.

Σκοπός του σχεδίου, που τις τελευταίες εβδομάδες έχει τεθεί σε εφαρμογή, είναι αφενός να πληγούν τα κυκλώματα των –κυρίως– αλλοδαπών διακινητών ναρκωτικών και ταυτόχρονα να μονιμοποιηθεί η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή. Το αποτέλεσμα των μέχρι σήμερα επιχειρήσεων κρίνεται από τους επιτελείς θετικό. Δεν έχουν καταγραφεί αντιδράσεις από άτομα του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου, που λόγω και του καλοκαιριού απουσίαζαν από την περιοχή, ενώ σύμφωνα με ορισμένες πηγές ενημέρωσης αρκετοί κάτοικοι έχουν αντιμετωπίσει θετικά την παρουσία της αστυνομίας στην πλατεία και στην ευρύτερη περιοχή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ