Με την ψυχή του γιόρτασε ο κόσμος τις Απόκριες – Μεγάλη η συμμετοχή στις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Γιόρτασε σήμερα με την ψυχή του ο κόσμος την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Παντού όπου οργανώθηκαν καρναβαλικές εκδηλώσεις, στην Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, η συμμετοχή ήταν πρωτοφανής, αφού ανάλογες εκδηλώσεις είχαν να γίνουν πριν από την πανδημία.

Η παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, όχι όμως και το μεγάλο αποκριάτικο πάρτι!

Στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου και την παραλιακή δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα, με τους καρναβαλιστές να έχουν γεμίσει κάθε γωνιά, μέσα κι έξω από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος!

Η πολύχρωμη γιορτή θα κρατήσει μέχρι το πρώτο φως του ήλιου, ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα!

Από το ξεφάντωμα στο Αρκαλοχώρι

Πολλές χιλιάδες ήταν οι συμμετέχοντες, με σύμμαχο τον καλό καιρό, στις καρναβαλικές εκδηλώσεις στα Μάλια, στο Τυμπάκι, στην Πόμπια, αλλά και στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι.

Το Αρκαλοχώρι επέστρεψε δυναμικά στον «χάρτη» της διασκέδασης, κάνοντας τον γύρο του κόσμου μονημερίς, έχοντας στις αποσκευές του κέφι, διάθεση και ζωντάνια. Ένα ταξίδι στη χαρά που όλοι είχαν ανάγκη. Το Καρναβάλι του Αρκαλοχωρίου είχε παλμό με τη συμμετοχή εκατοντάδων καρναβαλιστών, δεκάδων αρμάτων/ομάδων και πλήθους κόσμου  που απόλαυσε την καρναβαλική παρέλαση, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

     Οι καρναβαλιστές με τον αυθορμητισμό και το χιούμορ τους δημιούργησαν και πάλι ένα κλίμα ευφορίας καταφέρνοντας να κρατήσουν ζωντανή την παράδοση του τόπου σε σχέση με τα αποκριάτικα δρώμενα και έθιμα.

 

Παντού πετυχημένα καρναβάλια

Η καρναβαλική διάθεση, ο ενθουσιασμός, ο παλμός και το ατελείωτο κέφι κυριάρχησαν στην Πάτρα, όπου πήγαν χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες.

Έπειτα από τρία χρόνια χωρίς καρναβάλι εξαιτίας των μέτρων που είχαν ληφθεί για την προστασία από την COVID-19, κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις με τη μεγάλη παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων του καρναβαλιού 2023.

Ανάλογη επιτυχία είχαν όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που οργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content