Ξεπέρασε κάθε όριο η θρασύτητα Πολάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να τον αφήσει εκτός ψηφοδελτίων

Όσοι ασχολούνται σοβαρά με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, ξέρουν καλά ότι Πολάκης και ΣΥΡΙΖΑ είναι έννοιες ταυτόσημες. Με αυτό το δεδομένο, μοιάζει με μια κακοστημένη θεατρική παράσταση οι δήθεν κόντρες μεταξύ του Χανιώτη βουλευτή και της Κουμουνδούρου.

Αυτό που προβάλλουν ιδιαίτερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ισχυρισμός ότι στην προσεχή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς μεταξύ των κορυφαίων στελεχών το θέμα του Παύλου Πολάκη, ο οποίος σύμφωνα με κάποια στελέχη της Κουμουνδούρου «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος», αφού σε μια μακροσκελή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα έκανε λόγο για «βαθύ κράτος» στην προοπτική της «δεύτερη φορά Αριστεράς», στοχοποιώντας με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς δικαστές, δημοσιογράφους και τραπεζικά στελέχη.

Την ίδια ώρα πάντως, ο πρώην υπουργός δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω και ετοιμάζεται να αντιπαρατεθεί με τους συντρόφους του που προανήγγειλαν τη μη συμπερίληψη του ονοματός του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τελευταία ανάρτησή του μετά την πολιτική θύελλα που ξεσήκωσε η «προκήρυξή» του για τους 33 δημοσιογράφους, δικαστές, τραπεζικούς και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ, αναφέρει ότι με «πηγές» δεν θ’ ανοίξει διάλογο και ότι «θα τα πεί ΟΛΑ στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή».

Με υπαινικτικό αρχικά και «θεσμικό» τρόπο μετέπειτα -κι ενώ είχε μεσολαβήσει η εισαγγελική παρέμβαση- σχολίασε τη σημερινή απόφαση της Κουμουνδούρου, ο Παύλος Πολάκης. Με φωτό στιγμιότυπα από τη σημερινή του βόλτα στα Σφακιά με «απεριόριστους ορίζοντες», στο τέλος «θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή» επισήμανε. Και πρόσθεσε: «Με «πηγές» δεν θα ανοίξω διάλογο …. Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά. Εκει θα μιλήσουμε και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο !».

Σε κάθε περίπτωση, «κανείς δεν περίμενε ότι θα ξημέρωνε η Κυριακή της Αποκριάς και πριν δύσει ο ήλιος, θα μέναμε χωρίς τον Πολάκη» σχολίασε χαρακτηριστικά πρωτοκλασάτο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτυπώνοντας το μέγεθος της έκπληξης και τον αιφνιδιασμό του, από τον καταιγισμό των εσωκομματικών γεγονότων. Στην πλειοψηφία τους, τα κορυφαία στελέχη δηλώνουν μέχρι και αυτήν ώρα “αιφνιδιασμένα”, ενώ γίνονται αποδέκτες τηλεφωνημάτων από οργανωμένους και μη οπαδούς τους, ενόψει και των εθνικών εκλογών.

Η πλειοψηφία των στελεχών, επιμένουν ότι η σημερινή ανάρτηση του κ. Πολάκη, με την οποία στοχοποίησε δικαστές, δημοσιογράφους και τραπεζικά στελέχη «δεν ήταν πολιτικά και ηθικά υπερασπίσιμη», όπως χαρακτηριστικά λένε, τόσο ως προς το ύφος, όσο και ως προς το περιεχόμενό της.

 

Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Πολάκης

Με μία παραληρηματικού τύπου ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης καταφέρεται κατά δικαστών, τραπεζιτών, δημοσιογράφων και του επικεφαλής της Αρχής Δημοσίων Εσόδων απειλώντας και προγράφοντας τα 33 πρόσωπα χρησιμοποιώντας το… επιχείρημα ότι «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά».

Στην διαδικτυακή «προκήρυξή» του εναντίον 13 δικαστών, 15 δημοσιογράφων, τεσσάρων τραπεζιτών και του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ο «αψύς Κρητικός» Παύλος Πολάκης ζητά να τεθεί υπό δημόσιο έλεγχο η μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, απαιτεί απόλυση του Γιώργου Πιτσιλή από την ΑΑΔΕ, στοχοποιεί Μέσα Ενημέρωσης, δεσμεύεται για επαναφορά των ρυθμίσεων του νόμου Παππά  όταν (και αν) ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγίνει κυβέρνηση και μιλάει για λίστες Πέτσα με το σύνθημα «τα λεφτά πίσω».

Οι 15 δημοσιογράφοι των οποίων τις φωτογραφίες έχει αναρτήσει ο Παύλος Πολάκης με το απειλητικό μήνυμα «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά» είναι οι: Νίκος Χατζηνικολάου, Δημήτρης Οικονόμου, Σία Κοσιώνη, Δημήτρης Καμπουράκης, Άρης Πορτοσάλτε, Γιώργος Αυτιάς, Αντώνης Σρόιτερ, Νίκος Στραβελάκης, Τάκης Χατζής, Θανάσης Μαυρίδης, Νίκος Ευαγγελάτος, Τατιάνα Στεφανίδου, Γιωργος Παπαδάκης, Αλέξης Παπαχελάς και Κώστας Παπαχλιμίντζος.

Στην φασιστικού τύπου ηλεκτρονική «προκήρυξή» του, ο Παύλος Πολάκης με την κραυγή του «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά» επιφυλάσσει την ίδια μεταχείριση -από την υποτιθέμενη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- και για τους 13 δικαστικούς που αποτελούσαν τη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου τύχη που καταδίκασε το Νίκο Παππά σε φυλάκιση δύο ετών για απιστία για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών του 2016. Οι δικαστικοί που κατονομάζονται από τον Παύλο Πολάκη είναι οι: Ανθή Γκάμαρη, Μυρσίνη Παπαχίου, Ι. Κλάπα-Χριστοδουλέα, Δήμητρα Ζώη, Ελ. Κατσούλη, Μαρουλιώ Απέργη, Γ. Κατσιμαγκλή, Σπ. Χρυσικοπούλου, Μιχαήλ Πικραμένος, Μ. Σωτηροπούλου, Ρωξάνη Γιαννουλάτου, Στ. Κτιστάκη και Κασσιανή Μαρίνου.

Περίοπτη θέση στην απειλητική ανάρτηση Πολάκη έχει ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής για τον οποίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση της δεύτερης φοράς αριστεράς θα προχωρήσει σε «κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή, ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο Υπουργείο Οικονομικων και στις εφορείες!»

Στο υποτιθέμενο «βαθύ κράτος» στον… μηχανισμό του οποίου συμπεριλαμβάνει 33 πρόσωπα από την δικαστική εξουσία, τον δημοσιογραφικό χώρο ο Παύλος Πολάκης στοχοποιεί και τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Χρ. Μεγάλου (Πειραιώς), Π. Μυλωνά (Εθνική), Β. Ψάλτη (Alpha Bank) και Φ. Καραβία (Eurobank) φωτογραφίες των οποίων επίσης δημοσιεύει στο ηλεκτρονικό μανιφέστο του για τους «αρμούς της εξουσίας» που θα πρέπει να απαλείψει η κυβέρνηση της «δεύτερης φοράς αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Παρέμβαση εισαγγελέα – Εντολή για ποινική έρευνα

Με αφορμή αυτή την ανάρτηση του κ. Πολάκη στη προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και άλλες με αντίστοιχο περιεχόμενο που κυκλοφόρησαν στα social media, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, παρενέβη αυτεπαγγέλτως και ζήτησε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας.

Με αφορμή τις αναρτήσεις Πολάκη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλουτη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα και συγκεκριμένα της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών. Να σημειωθεί πως η έρευνα αφορά όχι μόνο τη στοχοποίηση των δικαστικών λειτουργών, αλλά και τη στοχοποιήση δημοσιογράφων και τραπεζιτών και όσων αναφέρονται στις επίμαχες αναρτήσεις.

Τέλος, σχετικά με το σκέλος της έρευνας που αφορά στην ανάρτηση του κ. Πολάκη η εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας αναμένεται να αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή για τα περαιτέρω.

 

Σφοδρές αντιδράσεις από όλα τα κόμματα

Τα κόμματα, το ένα μετά το άλλο, βγάζουν ανακοινώσεις για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος, σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook, στοχοποίησε δημοσιογράφους και δικαστές.

Οι ανακοινώσεις των κομμάτων για τον Παύλο Πολάκη

ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε με σκληρό τρόπο στον Παύλο Πολάκη. Σε ανακοίνωσή του, το κυβερνών κόμμα αναφέρει ότι ο Παύλος Πολάκης «ακολουθώντας την τοξική γραμμή Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της “κάτω πλατείας”, τότε που έστελνε ομάδες σε σπίτια και ταβέρνες για να τραμπουκίσουν». Η ΝΔ τονίζει ακόμη ότι ο Πολάκης «στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές, επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης, η ΝΔ σε άλλη της ανακοίνωση αναφέρει:
«Οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια. Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επίσης αυτονόητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππά».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Την «προκήρυξη» δημοσιογράφων, δικαστών και τραπεζιτών του Παύλου Πολάκη, σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση του. Όπως αναφέρεται, «ο κ. Τσίπρας, που στην τελευταία συνέντευξη του εμφανίστηκε δήθεν μετανοημένος για τη χειραγώγηση των θεσμών που συνειδητά επιχειρήθηκε επί διακυβέρνησής του, όσο και αν προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι τάχα θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον κ. Πολάκη, δεν πείθει κανέναν. Σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κόμμα που σέβεται το κράτος δικαίου, πρόσωπα που είτε έχουν καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη είτε παραληρούν κατά των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ήταν ήδη εκτός κόμματος».

 

ΚΚΕ 

Το δικό του σχόλιο έκανε επίσης, το ΚΚΕ σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος μετά την ανάρτησή του.

Αναλυτικά:

«Είναι πολύ βολική μια αντιπαράθεση που εντοπίζει το ”βαθύ κράτος” σε κάποιους δημοσιογράφους και δικαστικούς και όχι σε όσους έχουν τα ”κλειδιά” της οικονομίας, με βάση τα οποία ελέγχουν και παρεμβαίνουν στους μηχανισμούς του κράτους, στα ΜΜΕ, στις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα δικά τους συμφέροντα.

Και φυσικά με αυτόν τον τρόπο να μένουν στο απυρόβλητο οι κοινές αντιλαϊκές δεσμεύσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέναντι σε όλους αυτούς.

Σε κάθε περίπτωση -και με δεδομένες τις πολιτικές διάφορες του ΚΚΕ με τον συγκεκριμένο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά- η εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση με αφορμή μια ανάρτηση πολιτικού περιεχομένου, ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή διαφωνία με αυτήν, είναι ενέργεια απαράδεκτη που ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους».

 

 

 

Πρώτο Θέμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content